Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Călin Popescu Tăriceanu este noul Președinte al Senatului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului cu 93 de voturi. Contracandidații Marius Obreja (propus din partea PNL) a primit doar 45 de voturi pentru și 108 au fost împotrivă iar Dumitru Oprea (venit din partea PDL) s-a clasat pe locul 3 cu 15 voturi pentru și 133 împotrivă.

La prima declarație din funcția de președinte al Senatului, Tăriceanu a spus că rolul Senatului nu trebuie să fie doar legislativ ci să aibă și rol de dezbatere și garant al democrației și al statului de drept:Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societate şi în politică”

Conform Mediafax, Tăriceanu a completat, după ce a explicat că va active pe plan politic din poziție independentă, că va milita pentru libertăți fundamentale, pe baza cărora s-a construit Uniunea Europeană, și pentru o societate bazată pe modelul social occidental.

„Vreau să ajungem să trăim într-o ţară normală, care nu mai este divizată şi măcinată de conflicte, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Trebuie să avem şi curajul şi dorinţa de a colabora pe anumite teme majore”

„Învinsul” Dumitru Oprea l-a acuzat pe noul președinte că a fost propus de un grup „ilegitim” la președinția acestui for legislativ.

„Astăzi aţi fost propus de un grup ilegitim, pentru că articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit şi va funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori care au fot aleşi pe listele acelui partid. Dumneavoastră, în PC, nu aveţi decât 6 oameni, al şaptelea nici măcar în alianţă nu a funcţionat, fiind la PPDD. Deci eliminaţi un grup care v-a propus, altfel, nu contestăm rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect.”

sursă foto:bzv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...

PNL și Pro România, în asentimentul celor de la PSD! Nimeni nu este de acord cu majorarea taxelor și impozitelor la Timișoara!

Administrația Fritz propune majorarea taxelor și impozitelor locale începând din 2022. Social democrații timișoreni...

Circul de stat! Deputatul liberal Ben Oni Ardelean forțează refacerea USL și cere demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu

Pentru cine pricepe jocul politic, se vede de la o poștă că ieșirea publică,...