Atenţie şoferi! Se închide unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Transfăgărăşanul se redeschide în vara lui 2014

0
834

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, alături de Transalpina, DN 7C, denumit şi Transfăgărăşan, se încjide circulaţiei, asemeni în fiecare an, pe data de 1 noiembrie. Motivul acestei decizii aparţine C.N.A.D.N.R. şi se bazează pe condiţiile meteo ce pot apărea în zonă, şoseaua aflându-se la o altitudine maximă de 2.042 de metri, înălţime unde temperaturile sunt cu mult mai scăzute decât în general.

Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător, participanţii la trafic fiind rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă pe DN 7C – Transfăgărăşan pe următoarele sectoare:
• km 0+000, localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 104+000, Piscu Negru, judeţul Argeş;
• km 130+800, Cabana Bâlea Cascadă şi intersecţia cu DN 1 km 151 +955, judeţul Sibiu.

Decizia a fost luată în conformitate cu regulamentul de funcţionare nr. 524/1995, a drumului national DN 7C – Transfăgărăşan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995 şi a fost determinată de condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă ce pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzapeziri, pericol de polei, dar şi altele.

 

 

Foto:metropotam.ro

Spune-ţi opinia civilizat!