Speranţa moare ultima, dar moare. Poli se opreşte, alături de Ripensia, în optimile Cupei României

- Advertisement -

Dacă de la Ripensia Timişoara, echipă venită din Liga a V-a şi cu un adversar ca Pandurii Tg. Jiu, nu se aştepta prea multă lume să acceadă în faza următoare, poate că de la Poli Timişoara cerinţele erau mai ridicate, deşi nici adversarul elevilor lui Şunda nu a fost unul oarecare, bănăţenii înfruntând campioana – Steaua Bucureşti.

Partida disputată pe arena Ghencea a fost una fără istoric, deşi primii la ocazii de gol au fost bănăţenii după ce Bărbuţ centrează excelent în faţa porţii apărate de Niţă, mingea ajunge la Furtado, care reia cu capul în bara porţii steliste, în minutul 4. După această fază steliştii au deschis scorul prin Georgievski, în minutul 12,

Nici cea de-a doua repriză nu a fot mai atractivă, cei circa 4.000 de suporteri prezenţi în tribune fiind şi ei, la rândul lor, dezamăgiţi de jocul slab de pe gazon, singurele faze importante ale reprizei fiind cel de-al doilea gol al campionilor, marcat de italianul Piovaccari (minutul 73) şi eliminarea lui Nohai (minutul 87), pentru lovirea unui adversar, deşi cei doi fotbalişti nu se aflau la minge.

Steaua Bucureşti: Niţă, Varela, Szukala, Gardoş (min. 46 – Stanciu), Georgievski, Pintilii, Bourceanu, Latovlevici, Chipciu (min. 57 – Filip), Piovaccari, Tănase (min. 46 – Popa). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Poli Timişoara: Kirev, Belu, Petrovici, Şeroni, Nicola, Băbuţ, Marovici (min. 31 – Nohai), Trandu, Balaure (min. 66 – Szekely), Keita (min. 68 – Boldea), Furtado. Antrenor: Aurel Şunda.

Un aspect important al acestui meci, ce trebuie menţionat, este prezenţa în primul „11” al bănăţenilor, al tânărului Balaure, care debutează în echipa mare la numai 17 ani. Media de vârsta a timişorenilor care au intrat în teren, contra campioanei, a fost de 24,8 ani. Steaua București este singura echipă din România care a învins-o pe Poli în acest sezon la o diferenţă mai mare de un gol. „Turnul” Alin Şeroni a fost în premieră căpitan în prezentul sezon, el fiind şi jucătorul polist cu cele mai multe minute oficiale pe gazon: 990 în campionat, respectiv 180 de minute în Cupă, scris site-ul oficial al prim-divizionarei.

 

 

 

Foto:ziuanews.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare