Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

VIDEO Alb-negrii bănăţeni obţin prima victorie după şase etape. „U” Cluj 1-2 Poli Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Ultima partidă a etapei a XI-a le-a pus faţă în faţă pe Universiatatea Cluj şi Poli Timişoara. Chiar dacă ambele echipe au afişat antrenori „noi”, Şunda fiind la prima apariţie pe banca celor de la Poli, în timp ce Barbu se afla la meciul doi în postura de „principal”, „U” şi Poli nu au arătat prea mult spectacol, jocul fiind unul fără prea mari ocazii de gol. Timişorenii au încercat primii deschiderea scorului, la capătul unei lovituri libere executată de Popovici în minutul 4, dar portarul gazdelor a reţinut în doi timpi. Minutul 11 a adus o nouă ocazie pentru oaspeţi, însă Szekely nu a prins cel mai bun şut de la 16 metri, Veselovsky reuşind să prindă balonul. Minutul 38 aducea şi prima ocazie în contul ardelenilor, dar şutul lui Lemnaru rămâne fără ecou pe tabela modernei Cluj Arena. Ultimul minut al primei reprize aduce un faul asupra lui Nanu, aflat în careul gazdelor, iar centralul Robert Dumitru dictează penalty. Clujeanul care a faultat, Rilke, vede galben, iar Szekely transformă cu siguranţă lovitura de pedeapsă. La cabine se intră cu 1-0 în favoarea bănăţenilor.

Mitanul secund începe cu ocaziile lui Târnăcop şi Borza, aflate la zece minute distanţă, dar fără efect pe tabela de scor. Cea mai importantă ocazie a „Şepcilor roşii” venea în minutul 64, când Lemnaru trage puternic din marginea careului, însă Nuno Claro respinge miraculos în corner. Borza reia din voleu în minutul 70, dar nici de această dată nu a fost cu noroc pentru ardeleni, mingea trecând milimetric peste poarta goalkeeper-ului timişorean. Minutul 84 aducea mult-sperata egalare pentru gazde, care reuşeau să înscrie prin fundaşul Abrudan, care a trimis cu capul în bara porţii bănăţenilor, mingea ricoşând în plasă. Minutul 88 aduce o fază interesantă, în care Veselovsky îl faultează în propriul careu pe Nanu, fotbalist aflat oarecum cu spatele la minge, însă centralul arată din nou punctul cu var. Execuţia lui Gorobsov din penalty este perfectă, iar Poli se impune cu scorul de 2-1, reuşind o nouă victorie după şase etape de „secetă”, în care a obţinut doar două puncte.

Contactat telefonic de moderatorii DigiSport, fostul mare arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, a spus clar şi răspicat că arbitrajul lui Robert Dumitru, aşa cum a fost el, a fost impecabil, iar cele două lovituri de la 11 metri au fost acordate în contextul regulamentului, chiar dacă unii oameni de fotbal susţin contrariul.

Rezumatul partidei poate fi urmărit AICI (în josul paginii).

Universitatea Cluj: Veselovsky, Rilke (min. 46 – Calcan), Szilagy (c), Abrudan, Mendy, Takacs, Balde, Cristocea, Borza, Târnăcop (min. 81 – Lungu), Lemnaru. Antrenor: Gheorghe Barbu.

Poli Timişoara: Nuno Claro, Nohai, Petre (c), Şeroni, Poparadu, Trandu, Gorobsov, Keita (min. 73 – Boldea), Nanu, Popovici (min. 59 – Bărbuţ), Szekely (min. 84 – Belu). Antrenor: Aurel Şunda.

Foto: Cristian Vîntu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare