Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportBC Timişoara îşi face academie de baschet. Vezi de când porneşte la...

BC Timişoara îşi face academie de baschet. Vezi de când porneşte la drum Academia Baschet Club Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Academia BC Timişoara va fi deschisă copiilor între 7 şi 14 ani, iar înscrierile și selecţia au fost programate pentru zilele de 7 şi 8 iunie 2014, pe parchetul sălii „Constantin Jude”, între orele 11:00 şi 13:00. Acţiunile de selecţie vor continua în săptămânile următoare până va fi stabilită componenţa tuturor grupelor de vârstă.

Jucătorii echipei de seniori, nume cunoscute din baschetul internaţional vor fi „profesori” la Academia BCT. Antrenor coordonator a fost desemnat tehnicianul sârb Radenko Toroman, fost campion al României, ca jucător, cu West Petrom Arad. Fostul pivot, în vârstă de 46 de ani, a activat ca antrenor secund la concitadina Timba, iar de acum răspunde de grupele de copii şi juniori de la Academia BCT.

„Clubul nostru continuă să pună mare preţ pe generaţia care vine din urmă şi tocmai de aceea ne-am decis să înfiinţăm această Academie. Considerăm că Timişoara este un oraş cu potenţial mare pe care vrem să-l valorificăm în adevăratul spirit alb-violet. Odată cu înfiinţarea acestei şcoli trecem la un alt nivel în organizarea clubului: şi acum avem mulţi timişoreni în lotul echipei de seniori, dar ne dorim ca numărul lor să crească într-un viitor nu foarte îndepărtat. De altfel, interesul nostru pentru valorile locale şi pentru tineri a fost afirmat deja în succesele echipei de tineret” susţine Leontin Demaio, manager general BC Timişoara.

Alb-violeţii au câştigat titlul naţional de tineret în cele mai recente două sezoane: în 2013, când limita de vârstă era de 23 de ani, şi în 2014, când vârsta maximă a scăzut la 20 de ani.

„Coach” Petricevic este şi el încântat de idee

Antrenorul echipei de seniori găseşte trei motive suplimentare ca juniorii timişoreni să se înscrie la Academia BCT. “Dorinţa de a deveni un baschetbalist valoros nu trebuie să fie motivaţia cea mai puternică pentru a te înscrie la Academie. Eu văd trei motive cel puţin la fel de solide: dragostea pentru baschet, dragostea pentru Timişoara şi dragostea pentru BC Timişoara. Un copil de la Academia noastră nu va fi priceput numai la dribling şi aruncare, ci va învăţa în acelaşi timp respectul şi iubirea faţă de comunitate şi simbolurile sale” a declarat pentru site-ul oficial al echipei alb-violete, Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara.

Ultimul deceniu a adus rezultate notabile şi pentru formaţia de seniori şi a făcut din BC Timişoara unul dintre cele mai titrate cluburi din România. Echipa mare a câştigat Cupa României în 2010 şi a disputat alte şapte finale: în campionat (2009 şi 2012), în Cupa României (2007, 2008, 2010, 2012), şi în Liga Europei Centrale (2009).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Micii baschetbalişti sunt aşteptaţi, în perioada 3-8 august, la prima ediţie a „MP Sport Skills Development Camp”.

Evenimentul se va desfășura la sala "Banu Sport" de lângă stadionul "Dan Păltinişanu" în...

SCM BC Timisoara joaca astazi, ultimul meci din Top 6, pe teren propriu

Echipa de baschet SCM BC Timișoara joacă astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci...

BC Timisoara, meciuri de verificare cu alb-violetii din Kecskemet

Pauza în care a intrat competiția națională de baschet masculin, prilejuită de partidele selecționatei...