Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateBianca Gavriliţă, deputat PSD, despre Legea vaccinării: "E dreptul părinților să nu...

Bianca Gavriliţă, deputat PSD, despre Legea vaccinării: „E dreptul părinților să nu își vadă copiii victime”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vaccinarea obligatorie este o lege binevenită, care ar trebui să fie votată inclusiv de opoziţie, pentru că susţine starea de sănătate a populaţiei. Asta crede deputata PSD Bianca Gavriliţă, care este de părere că părinţii care îşi vaccinează copiii nu ar trebuie să aibă de suferit din cauza părinților care nu se informează suficient de bine cu privire la necesitatea vaccinării.

„Aceast proiect de lege va trebui însă dezbătut cât mai repede în cele două camere ale Parlamentului pentru că nu ne putem permite o nouă epidemie cu zeci de decese și mii de cazuri de îmbolnăviri. România trebuie să aibă parte de o lege a vaccinului eficientă, care să nu permită refuzul nejustificat al imunizării copiilor. E dreptul părintelui să refuze vaccinarea la naștere, dar e și dreptul celorlalți părinți, care înțeleg importantă vaccinului, să nu își vadă copiii victime ale încăpăţânării unor oameni care se documentează de pe site-uri obscure de pe internet sau promovează părerile unor oameni insuficient informați. Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie, cel mai recent Franța și Italia, unde numărul antigenelor vaccinale obligatorii este mult mai mare decât cel prevăzut în viitoarea lege a vaccinului din România. (…) Practic, odată cu adoptarea acestui act normativ, România nu va mai trece printr-o criză de vaccinuri. România nu poate deveni o țara în care bolile transmisibile, care în alte state europene au o incidență redusă, să ducă la zeci de decese. Vaccinarea trebuie să devină obligatorie și le cer și colegilor din opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să voteze legea în formă aprobată de Guvern. Fără o politică mai aspră în acest domeniu, fără obligativitatea imunizării nu vom reuși să reducem numărul de cazuri și nu vom putea preveni o nouă epidemie provocată chiar și de boli banale”, susţine Gavriliţă, care este de profesie medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cadrelor medicale de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

Timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează...