Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBicicliștii din Timișoara au giratoriu pe strada Mărășești. Cum se împarte strada

Bicicliștii din Timișoara au giratoriu pe strada Mărășești. Cum se împarte strada

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Strada Mărășești, complet pietonală până acum câteva zile, s-a umplut de marcaje pentru bicicliști. După ce a decis interzicerea circulației cu orice mijloace de deplasare prin centrul Timișoarei, pe străzile de promenadă, primarul Nicolae Robu a promis că o parte din strada Mărășești va fi deschisă traficului cu biciclete, role, trotinete și alte mijloace de deplasare. Primele amenajări au fost făute zilele trecute. De acum, bicicliștii au și propriul sens giratoriu.

„Am fost ieri după-amiază pe strada Mărăşeşti şi în împrejurimi şi avem o formulă care va fi foarte apreciată. O să vă prezint în termeni aproximativi pentru că se lucrează deja la proiect şi în weekend vom trece la amenajări. Cum se intră pe strada Mărăşeşti până la Gh.Lazăr nu există pe partea stângă nicio terasă şi nici o poartă de acces să zicem unde să fie fluxuri de cetăţeni. Prim urmare, în toată această porţiune o să mutăm băncile şi jardinierele lângă zid şi vom face în felul următor: de la zidul din dreapta până la aproximativ o treime din lăţimea străzii pe sensul de deplasare din Piaţa Victoriei spre Parcul Botanic vom rezerva spaţiul pentru terase. De acolo vom avea circa doi metri, se lucrează acum la detalii de geometrie a străzii, o porţiune de circa doi metri dedicată pietonilor şi ceea ce va fi o simplă linie de demarcaţie ce va fi în vecinătatea rigolei. De acolo şi până la băncile dinspre ziduri va fi un spaţiu de circa trei metri care va fi dedicat pentru trotinete, biciclete, role, pentru tot ce se vrea şi acolo poate fi un loc şi de exerciţiu de civilizare pentru unii. Nu vor fi reguli, va fi o fâşie de trei metri lăţime şi acolo se poate mişca lumea cu aceste mijloace numai de la intrarea pe stradă de la Hotel Timişoara şi până la ieşire pe Gh.Lază”, declara primarul.

Sursă foto: tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...