Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriBoala limbii albastre face ravagii lângă Timișoara. Autoritățile ascund DEZASTRUL ?!!!? FOTO

Boala limbii albastre face ravagii lângă Timișoara. Autoritățile ascund DEZASTRUL ?!!!? FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Boala limbii albastre este o boală virală care poate afecta ovinele, bovinele, caprele sau chiar și alte rumegătoare. Aceasta nu este contagioasă şi se transmite prin culicoide (musculiţe înţepătoare), potrivit site-ului Comisiei Europene. Boala prezintă un tipar sezonier în funcţie de perioadele de abundenţă a speciilor de culicoide din timpul anului. Frecvenţa cazurilor de boală creşte mai ales spre sfârşitul verii şi toamna.

Pornind de la aceste amănunte, am aflat din surse sigure și demne de încredereîn comuna Giroc s-au descoperit animale afectate de această boală. Unele au decedat deja, iar multe alte animalele au simptome ale bolii, fapt cunoscut de medicul veterinar din comună, Beslia Mihăiță, dar neanunțat încă și de Direcția Sanitar Veterinară Timiș (DSV), instituție unde a ajuns informația, dar care o ascunde. Unui girocean, spre exemplu, i-au murit deja între 20 și 30 de oi, însă în turma acestuia mai sunt multe animale care au aceleași simptome. De frică să nu-și piardă scaunele, ”mai marii” DSV Timiș refuză să instaureze carantina în Giroc, ceea ce înseamnă că totul poate degenera. Cum animalele din gospodăriile oamenilor au început să moară, aceștia își pun întrebări, cu atât mai mult cu cât și animale din Pădureni au deja simptome asemănătoare. De ce nu anunță nimeni nimic?

Probabil se așteaptă ca animalele afectate deja să moară, iar odată cu venirea frigului, cel mai probabil nu vor mai apărea cazuri noi, întrucât, ținând cont de faptul că boala se transmite numai cu ajutorul insectelor, acestea nu vor mai exista la venirea iernii. Ceea ce este cel mai grav este că același medic veterinar, Mihăiță Beslia se ocupă și de alte ”furăciuni”, cum ar fi vaccinarea animalelor. Un localnic ne-a informat cu privire la faptul că dintr-o turmă de câteva sute de oi, veterinarul vaccinează 20-30 de capete, iar în raport completează cum că ar fi vaccinat toate cele câteva sute. Acest lucru poate fi verificat. Medicul încasează în schimb banii pentru vaccinarea tuturor animalelor, nu doar pentru ”mărunțișul” pe care-l face. Oamenii ar fi depus sesizări către DSV Timiș, tocmai referitoare la acest aspect, însă, din instituție, informațiile s-au ”scurs” tocmai la urechile lui Beslia, care s-a dus ulterior să bată-n poarta ”reclamanților” și să-i ”tragă de urechi”.

Rămâneți alături de www.voceatimisului.ro pentru că ”amănuntele” legate de modul de ”operare” al unor angajați DSV Timiș, care vor apărea în unele materiale viitoare, vă vor stârni cu siguranță interesul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare