Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBirocrația și lentoarea ar putea văduvi Timișul de 750 de milioane de...

Birocrația și lentoarea ar putea văduvi Timișul de 750 de milioane de lei prin PNDL 2!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Programul Național de Dezvoltare Locală 2 s-ar putea dovedi o sursă de dezamăgiri teribile pentru primăriile din județul Timiș. Conform sumelor alocate, primăriile ar trebui să poată implementa proiecte în valoare de 750 de milioane de lei. Însă, termenul de depunere a proiectelor a fost scurtat, iar edilii au mari probleme cu obținerea avizelor de la diverse instituții.

„Am constatat că pe lângă că s-a decalat termenul de depunere a fișelor de proiect la Ministerul Dezvoltării, constatat de mine personal și nu numai, și de alti colegi de-ai mei, problema nu e la proiectare, la studiul de fezabilitate sau la DALI, ci la avize. Nu se poate să stăm, de exemplu, pentru un aviz CFR o lună de zile sau chiar două luni. (…)Cred că cineva din Prefectura județului Timiș ar trebui să aibă o comunicare mult mai bună, în sensul de a prioritiza toate aceste avize pentru toate comunitățile din județ. Ieri am fost la Ministerul Dezvoltării și vă spun sincer, o singură comună și-a depus fișa de proiect. Și noi suntem 99 de unități. (…) Sincer vă spun că nu văd sosirea primilor bani mai repede de anul viitor primăvara. Noi am fi foarte bucuroși să semnăm contractele de finanțare și să facem procedurile, care durează foarte mult. Am avut la o grădiniță și a durat șase luni de zile și nu am avut contestații. Închipuiți-vă dacă mai vin și contestații”, a declarat primarul de la Gottlob, Gheorghe Nastor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare