Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBugetul Timișoarei pe anul 2015 intră în dezbatere publică. Vezi cum poți...

Bugetul Timișoarei pe anul 2015 intră în dezbatere publică. Vezi cum poți participa

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Bugetul local al Timișoarei este mai mic decât în 2014, suma totală pentru acest an fiind de 1,038 miliarde de lei. La această sumă se mai adaugă puțin peste 288 de milioane de lei, bani care reprezintă bugetul instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții din bugetul local, ceea ce înseamnă un total de aproape 1,3 miliarde de lei, adică circa 294 milioane de euro. Comparativ cu 2014, bugetul Timișoarei este sensibil mai mic, anul trecut, bugetul total general ajungând la suma 307 milioane de euro.

Chiar și așa, municipalitatea nu sfidează investițiile în infrastructură fie că este vorba despre proiecte europene ce trebuiesc cofinanțate, fie că este vorba de proiecte de investiții din fonduri proprii. ”Prioritățile în acest an sunt continuarea proiectelor cu finanțare europeană de pe exercițiul trecut, pe de-o parte, dar și proiecte de infrastructură finanțate din bugetul local, de cealaltă parte. Trebuie să pregătim foarte bine și proiectele pentru ciclul de finanțare 2014/2020, prin construirea de proiecte eligibile” a explicat viceprimarul Dan Diaconu. Mâna dreaptă a edilului Nicolae Robu a mai precizat faptul că proiectele de dezvoltare ale Timișoarei vor primi peste 441,35 de milioane de lei.

Primăria Timişoara organizează miercuri, 11 februarie 2015, începând cu ora 15:00, la sediul instituției, în sala de consiliu de la etajul I, o dezbatere publică pe marginea Proiectului de Hotărâre privind aprobarea Bugetului Local al Municipiului Timişoara pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare