crucea-rosie-sfaturi-gripa-ah1n1

Măsuri sporite luate de autorităţi la graniţa judeţului Timiş cu Ungaria, în zona localităţii Beba Veche, după ce au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu gripă aviară.

Problemele au apărut în localitatea Kubekhaza, din Ungaria, situată la o distanţă de doar doi kilometri de Beba Veche. Situaţia a fost discutată astăzi în cadrul unui colegiu prefectural, unde DSVSA Timiş a dat asigurări că în judeţul nostru nu sunt probleme.

„S-au făcut investigații clinice la păsările din zonă. Nu avem până în momentul acesta nicio suspiciune în județul Timiș, însă vom supraveghea acea zonă în perioada următoare. În funcție de evoluția situației vom lua măsurile care se impun. (…) Este o tulpină care dă probleme deosebite acolo unde apare. Vorbim de o formă aflată la doi kilometri în linie dreaptă de localitatea Beba Veche. Ne-am deplasat în zonă. De două zile facem controale în gospodăriile populației. Am luat legătura cu autortiățile locale și județene și până în prezent putem spune că nu sunt probleme deosebite. În România și județul Timiș nu evoluează influența aviară, dar este în Ungaria ”, a spus Adrian Popa, director al Direcției de de Sănătate Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here