Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalCFR Infrastructură bagă 100.000.000 de euro în gările din România. Timişoara sare...

CFR Infrastructură bagă 100.000.000 de euro în gările din România. Timişoara sare din „schemă” şi la acest capitol!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Compania CFR Infrastructură demarează în acest an modernizarea mai multor gări din ţară aflate în stare avansată de degradare. Sumele ce urmează a fi investite se ridică la 400 de milioane de lei, 85% din bani provenind din fonduri europene. De aceşti bani vor beneficia un număr de 14 gări, care vor fi modernizate în perioada următoare, termenul de finalizare al lucrărilor nefiind precizat de companie.

Cele mai scumpe lucrări se vor face la gara din Piteşti, costul acestora ridicându-se la 58 de milioane de lei, urmate de cele la gara din Bistriţa, 45 de milioane de lei, şi de cele de la Brăila, 40 de milioane de lei.

Celelalte gări ce vor fi modernizate sunt cele din Sfântu Gheorghe – 34 de milioane de lei, Zalău – 33 de milioane de lei, Slobozia Veche – 27 de milioane de lei, Vaslui – 26 de milioane de lei, Călăraşi Sud – 25 de milioane de lei, Râmnicu Vâlcea – 25 de milioane de lei, Piatra Neamţ – 24 de milioane de lei, Reşiţa Sud şi Slatina, fiecare cu 18 milioane de lei, Botoşani – 17 milioane de lei, Giurgiu Oraş – 14 milioane de lei, informează economica.net.

Printre celelalte proiecte ale CFR Infrastructură, finanţate din fonduri europene se mai numără Calea Ferată Coşlariu-Simeria şi Sighişoara-Coşlariu, precum şi reabilitarea tronsonului Frontieră-Curtici-Arad, lucrări ce se ridică la peste 1 miliard de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare