Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cinci ARESTAȚI în urma acțiunii organizate ieri la Timișoara, de procurorii DIICOT. Vezi NUMELE acestora

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Ca urmare a unei acțiuni de amplaore a procurorilor DIICOT și a polițiștilor de la” Crimă Organizată”, desfășurate miercuri, 24 septembrie 2014, nu mai puțin de cinci administratori de societăți comerciale au fost arestați preventiv pentru 24 de ore, toți fiind membri ai grupului infracțional organizat.

Aceștia sunt:
1. Bercu Alexandru Gabriel (25 de ani), administrator de drept al SC Antonio Holding Impex Corporation SRL începând cu data de 03.11.2012;
2. Boarță Teodor (62 de ani), administrator al SC Antonio Holding Impex Corporation SRL până la data de 02.11.2012 și administrator de fapt al acestei societăți și după această perioadă;
3. Gavrilă Ioan Adrian (39 de ani), administrator al SC ASIG Casa de Expediții SRL;
4. Nicoară Adrian (48 de ani), administrator al SC Euroil SRL;
5. Barac Rodica Maria (45 de ani), împuternicită să ridice banii pentru Gurmand Market SRL și Carmina Divers SRL.

Totodată față de inculpații Ghișe Ana (48 de ani) – administrator al SC GD Business SRL – și Moldovan Ovidiu Ioan (45 de ani) – administrator al SC Benz Oil SRL, procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 s-au constituit în grup infracțional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru produse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustrăgându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză.

Prin operațiuni scriptice membrii grupării -reprezentanți legali ai celor 11 societăți comerciale implicate- au atestat fictiv tranzacționarea produselor petroliere între diversele firme deținute ori controlate din ”umbră”. Pentru disimularea operaíunilor realizate, membrii grupării au introdus în circuitul comercial societăți ce prezintă caracteristicile unor firme-fantomă, pe care le-au interpus în circuitul evazionist în scopul de a îngreuna eventualele activități de control și, implicit, de a se sustrage de la plata obligațiilor financiare către bugetul consolidat al statului.

Prejudiciul total creat bugetului consolidat al statului este de 34.044.503 lei, din care:
– 11.127.653 lei reprezintă TVA aferentă contravalorii facturilor emise/înregistrate pe lanțul infracțional în baza unor situații create artificial,
– 9.166.379 lei reprezintă prejudiciul creat prin SC Antonio Holding Impex Corporation SRL,
– 7.418.437 lei reprezintă impozitul pe profit aferent contravalorii facturilor emise/înregistrate pe lanțul de fraudă în baza unor situații create artificial,
– 6.332.034 lei reprezintă acciza calculată la beneficiarii finali.

Cei cinci inculpați reținuți au fost prezentați astăzi instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cazul a fost instrumentat de DIICOT împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Sibiu, având sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și suportul de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare