PSD Timiș ar putea rămâne fără sediul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu din Timișoara. Asta după ce proiectul care prevedea prelungirea contractului semnat în 2012, pe vremea când PSD și partidul primarului Nicolae Robu erau în USL, a fost retras de pe ordinea de zi chiar de edil. Acesta a explicat că respectivul contact prin care PSD plătește 1.500 de lei pe lună pentru o sediul cu etaje și curte generoasă nu poate fi prelungit fără o dezbatere publică.

„Mie să îmi prezentați unde scrie că trebuie să fie dezbatere publică. Nu pot să pun pe ordinea de zi cu orice preț acest proiect. Eu nu procedez discreționar și respect regulile jocului. Așa sunteți obișnuiți să nu respectați nimic că sunteți mari și tari. Dacă acolo scrie că se poate prelungi prin acordul părților după dezbatere publică, cine poate încălca legea. Nu e negociabil. Să ne înțelegem, propunerea de ordine de zi o fac eu. Vreau să înțelegeți că nu o să îl introduc pe ordinea de zi. Ba mai mult, o să analizăm dacă mai avem ce prelungi și atunci o luăm de la capăt. Depuneți cererea. E o variantă bună de lucru. Nu se pune problema prelungirii”, a spus primarul Robu în cadrul ședinței de plen. Cu toate obiecțiile din partea aleșilor locali PSD Timiș care au atenționat că astfel de încalcă legea, proiectul nu a fost repus pe ordinea de zi. Mai mult, acesta va ajunge pe masa aleșilor locali doar după ce în cauză va avea loc o dezbatere publică.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.