Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCirculaţia vaporaşelor pe Bega, deblocată după ameninţările primarului Robu cu reclamaţii la...

Circulaţia vaporaşelor pe Bega, deblocată după ameninţările primarului Robu cu reclamaţii la CE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişorenii se vor putea plimba în voie cu cele şapte vaporaşe cumpărate de administraţia locală cu titlul de contribuţie proprie la proiectul de modernizare a malurilor Begăi. După mai bine de un an de amânări, guvernul PSD a făcut primele demersuri pentru constituirea administraţei căii navigabile. Primarul Nicolae Robu a explicat procedura pentru punerea în circulaţie a vaporaşelor.

„Prima cerinţă care trebuie îndeplinită pentru a se rezolva problema cu vaporaşele de către Guvern, că nu noi o avem de rezolvat, ci Guvernul este să fie întregul canal sub aceeaşi administrare. Şi atunci prin proiectul votat noi am dat din proprietatea noastră o porţiune din albie, că apa e separată, am dat-o spre administrare Administraţiei Apelor Bazinale Banat, deci statului român, prin Ministerul Apelor şi Pădurilor. Pasul următor, din ceea ce mi s-a spus de ministrul Transporturilor şi secretarul de stat Minea, pasul următor este o modificare de lege care să adauge la un articol prin care se stabilesc prerogativele Ministerului Apelor şi Pădurilor prerogative de a administra căi navigabile, care în momentul de faţă este exclusiv la Ministerul Transporturilor. Ea rămâne la Ministerul Transporturilor. E mai simplu din punct de vedere birocratic aşa. (…) Vine iarna şi nu vor putea circula pe parcursul iernii, dar cadrul legal sper să se rezolve până la sfârşitul acestui an calendaristic, astfel încât în primăvară să putem funcţiona cu ele şi pentru transport în comun şi pentru agrement. Eu am anunţat public că dacă nu se dă drumul, mă adresez Comisiei Europene. Nu spun că de asta. S-au mai schimbat oamenii şi mi s-a părut că ministrul Stroe şi secretarul de stat Minea au fost foarte constructivi”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare