Peste 200.000 de calatori cu vaporasele pe Bega, intr-un an de la inaugurare

- Advertisement -

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat că a depășit cifra de 200.000 de călători transportați cu vaporașele pe Bega, în numai un an de la inaugurarea subsistemului de transport în comun.

STPT și primăria municipiului Timișoara au inaugurat transportul public și de agrement pe Bega anul trecut. După acest moment, Timișoara a devenit și este și în acest moment singurul oraș din România în care funcționează transportul public pe apă. Faptul că trasnportul cu vaporașele pe Bega are succes la publicul călător, o arată și cifrele înregistrate, la finalul acestei luni cele șapte ambarcațiuni achiziționate de primăria Timișoara ajungând la un total de 200.000 de călători.

Conform reprezentanților societății care gestionează transportul în comun din capitala Banatului, gradul general de încărcare al celor șapte ambarcațiuni este de 85%, iar totalul întârzierilor acumulate în cele 2.594 de curse efectuate în regim de transport public local este de doar 2 minute!

”STPT și primăria Timișoara au inaugurat transportul pe Bega în regim de agrement în urmă cu un an, în 3 august, chiar de ziua orașului nostru. Anul trecut, un total de 51.540 de timișoreni sau turiști au făcut curse de agrement pe Bega, cu cele 7 nave. Transportul public local pe Bega a fost inaugurat în luna octombrie a aceluiași an, 35.121 de călători trecând pragul vaporașelor STPT. În total, colegii noștri din cadrul Secției Transport Naval au transportat 86.661 de călători, în 2018. Cele 7 nave de pasageri au fost ridicate de pe Canalul Bega și andocate în depou în perioada decembrie 2018 – martie 2019, din cauza condițiilor meteo”, anunță reprezentanții societății.

Timișorenii și turiștii Timișoarei au ales vaporașele ca mijoace de trasnsport în comun sau de agrement și în 2019 în număr la fel de mare. Aproape 50.000 de călători au ales transportul de promenadă pe Bega, începând cu luna martie până în prezent, situația fiind aceeași și-n privința călătorilor care au călătorit în regim de transport public, luna aceasta ajungând la un total de 113.490 de călători. Astfel, dacă adăugăm cei 86.661 de călători de anul trecut, la finalul acestei luni ne lăudăm cu puțin peste 200.000 de călători, din august 2019 până în prezent. Mai exact, 200.151 de călători!

”Menționăm că transportul public pe Bega se efectuează de luni până vineri, în fiecare săptămână, publicul călător fiind deservit de câte trei nave, o călătorie costând 1 leu, în timp ce transportul de agrement se face la fiecare final de săptămână, cu câte două nave”, explică oficialii STPT.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare