VIDEO Indolenta Primariei si (ne)munca politistilor locali poate face victime, la Timisoara

- Advertisement -

Zeci de șoferi profită de nepăsarea celor din Primăria Timișoara și a angenților Poliției Locale din capitala Banatului, urcând cu mașinile pe trotuarul de lângă Hotelul Continental, acolo unde și parchează fără să le pese că acest lucru este interzis.

E mai mult decât cunoscută situația trotuarului de la intrarea în parcarea din fața Hotelului Continental, trotuar la marginea căruia o dată la câțiva ani se montează bolarzi (stâlpișori de dimensiuni reduse destinați opririi accesului vehiculelor în zonă), obiecte care dispar, pe rând, la numai câteva luni după ce au fost montați. Desigr, vigilența polițiștilor locali nu sesizează lipsa acestora, la fel cum se întâmplă și în cazul celor din Primăria Timișoara care nu au nicio treabă cu ”munca” de teren.

Cazul pe care îl publicăm astăzi se referă exact la toți factorii enumerați mai sus. Un trecător a filmat cum arată ”breșa” dintre bolarzi, după care a surprins în imaginile video și două vehicule de teren, marca BMW, a căror șoferi au ”profitat” de parcarea gratuită din locația respectivă, parcarea din vecinătate, în fața Hotelului Continental fiind cu plată. Dacă primul dintre conducătorii auto, văzând că este filamt, s-a urcat înapoi la volanul mașinii și a părăsit trotuarul destinat pietonilor, cel de-al doilea, era plecat bine-mersi. ”Discuția cu primul șofer se aude și pe filmare. Probabil a crezut că mă voi speria dacă mă ia la întrebări și voi renunța să mai filmez”, ne-a declarat bărbatul care a surprins întreaga scenă și ne-a trimis înregistrarea video pe adresa de reacție. Din nefericire, acesta nu a mai reușit să filmeze și momentul sosirii la autoturism a celui de-al doilea șofer, un cetățean de etnie romă, care l-a amenințat pe cameramanul de ocazie. ”Am oprit filmarea și am băgat telefonul în buzunar. După circa 50 de metri de la locul în care am filmat, un țigan cu un pachet în brațe, care trece pe lângă mine, m-a întrebat «De ce ai filmat mașina? Ai vreo problemă? Te mâncă în c*r?». L-am întrebat ironic dacă vrea să mă scarpine, deși erau zeci de oameni în jur, nesimțitul m-a amenințat cu bătaia. M-a provocat, să ne batem acolo, pe trotuar”, povestește autorul filmării, supărat că nu a știut că va da nas în nas cu șeferul BMW-ului X6, pentru a filma și discuția cu acesta, așa cum a făcut în cazul primului nesimțit. Incidentul a avut loc luni, 28 iulie 2019, în jurul orei 13:30.

Rămâne de văzut cât timp le va lua celor din Primăria Timișoara să decidă montarea unor noi bolarzi la marginea acelui trotuar, dar și când vor decide polițiștii locali să sancționeze derapajele (măcar rutiere) nesimțiților care nu scot din buzunar câțiva lei pentru a parca civilizat în parcarea publică, preferând să pună în pericol viețile pietonilor din zonă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare