Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăClaudia Ieremia, Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național...

Claudia Ieremia, Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Actrița Claudia Ieremia, binecunoscută vedetă a Teatrului Național din Timișoara, tocmai a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie, organizat în intervalul 5-16 octombrie 2015 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

Juriul prezidat de criticul de teatru Ion Parhon și format din actorii Olga Delia Mateescu și Marius Bodochi, scenografa Clara Lobonț și regizorul Attila Vizauer, i-a decernat titlul Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Ortansa din spectacolul Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia. Premiul, acordat de nume sonore ale teatrului românesc aflate pentru prima dată în fața acestui spectacol al Naționalului timișorean, atestă, o dată în plus, valoarea actriței, confirmată de reacțiile publicului la toate cele peste 50 de roluri pe care le are în bogata sa carieră, precum și de alte nominalizări și premii de interpretare pe care le-a obținut până-n prezent.

”Mă bucură premiul, dar mă și miră! Nu mă consider actor de comedie, pentru rolul ăsta am plâns prin parcuri până să-mi iasă, Mazilu are o logică specială pe care dacă nu o prinzi, muncești de pomană. Mă bucur că a iesit bine”, spune actrița Claudia Ieremia.

Spectacolul Proștii sub clar de lună a avut premiera în 29 martie 2015 și se joacă, de atunci, cu sala plină. Următoarea reprezentație este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național. Biletele se pot procura de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, de marți până duminică între orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

MASCAȚII descind pe scena Teatrului Național din Timișoara FOTO

O poveste cu un racord absolut la prezentul de tip ”breaking news”, când, la...

Teatrul Național Timișoara pregătește un nou spectacol-eveniment: Proștii sub clar de lună FOTO

Ca întotdeauna, extrem atent la raporturile sensibile dintre teatru și societate, Teatrul Național Timișoara...

”O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara

Iată de ce, deloc întâmplător, Teatrul Națonal din Timișoara a programat reprezentația spectacolului ”O...