AcasăStiriCulturaClaudia Ieremia, Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național...

Claudia Ieremia, Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie

Actrița Claudia Ieremia, binecunoscută vedetă a Teatrului Național din Timișoara, tocmai a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie, organizat în intervalul 5-16 octombrie 2015 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

Juriul prezidat de criticul de teatru Ion Parhon și format din actorii Olga Delia Mateescu și Marius Bodochi, scenografa Clara Lobonț și regizorul Attila Vizauer, i-a decernat titlul Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Ortansa din spectacolul Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia. Premiul, acordat de nume sonore ale teatrului românesc aflate pentru prima dată în fața acestui spectacol al Naționalului timișorean, atestă, o dată în plus, valoarea actriței, confirmată de reacțiile publicului la toate cele peste 50 de roluri pe care le are în bogata sa carieră, precum și de alte nominalizări și premii de interpretare pe care le-a obținut până-n prezent.

”Mă bucură premiul, dar mă și miră! Nu mă consider actor de comedie, pentru rolul ăsta am plâns prin parcuri până să-mi iasă, Mazilu are o logică specială pe care dacă nu o prinzi, muncești de pomană. Mă bucur că a iesit bine”, spune actrița Claudia Ieremia.

Spectacolul Proștii sub clar de lună a avut premiera în 29 martie 2015 și se joacă, de atunci, cu sala plină. Următoarea reprezentație este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național. Biletele se pot procura de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, de marți până duminică între orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente