Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieConferinţa Interregională a Consiliului Elevilor din Timiș, la Universitatea de Vest

Conferinţa Interregională a Consiliului Elevilor din Timiș, la Universitatea de Vest

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La acest eveniment vor participa 30 de tineri, aceştia fiind preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor din mai multe judeţe (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bucureşti, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu-Mare, Vâlcea), precum și membrii Biroul Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş.

Conferința vizează realizarea unor sesiuni de formare care să abordeze următoarele teme: mecanisme și mijloace de reprezentare ale elevilor, dreptul de vot al elevilor în Consiliul de Administraţie, analiza Statutului elevului, relaţia seniorilor al acestei structuri cu actualii membri ai Consiliului Elevilor, relaţia Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) cu Alianţa Naţională a Organizaţilor Studenţeşti din România (ANOSR). De asemenea, preşedinţii CJE vor avea şi o sesiune de dezbatere în cadrul căreia vor fi discutate anumite probleme actuale ale Consiliului Naţional al Elevilor şi identificarea unor soluţii pragmatice, cu scopul de a îmbunătăţii structura și vizibilitatea acesteia.

Partenerii acestui eveniment sunt: Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” Timișoara, Liga Studenţilor din Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică (LSFEE).

”Dorim ca în urma acestei Conferinţe Interregionale preşedinţii CJE să acumuleze o cantitate de informaţii benefice pentru noul lor drum în Consiliul Elevilor şi, totodată, în urma sesiunilor de formare, să fie capabili să asigure o reprezentare eficientă a elevilor din România şi păstrarea acestui obiectiv primar, în anii care vor urma” a explicat Bianca Dvorak, președintele CJE Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Concursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost lansat concursul de...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...