Copiii din Timiș au pășit în lumea siguranței și energiei alături de specialiştii E.ON şi I.S.U.! Vezi FOTO

- Advertisement -

Lecţiile s-au desfăşurat la 12 şcoli gimnaziale și 2 grădinițe din orașele Timișoara, Reșița, Hunedoara, Arad și localitățile Fântânele, Frumușeni, Biharia, Sălard, Valea lui Mihai.

Prin intermediul simulărilor de situaţii de urgenţă şi al exemplelor, cei mici au învăţat cum să procedeze pentru a se proteja în caz de incendiu, scăpări de gaz sau chiar cutremur. Noțiunile de bază despre gazele naturale şi energia electrică, precum şi regulile de siguranţă, au fost însușite de către copii cu ajutorul jocurilor interactive, coordonate atent de voluntarii E.ON şi specialiștii I.S.U..

“A fost foarte interesant ceea ce am învăţat: ce să facem dacă acasă sau la școală izbucnește un incendiu, dacă sunt scăpări de gaze sau când este cutremur. Am aflat că trebuie să curățăm coșurile de fum în fiecare an, că aragazul trebuie să fie închis după ce mâncarea este gata și că trebuie să sunăm la numărul 112 dacă este o situație de urgență. Voi povesti totul părinților și prietenilor mei” a spus o elevă care a participat la aceste lecţii.

“Aceste lecții despre energie și siguranță sunt foarte utile pentru copii deoarece este foarte important ca ei să cunoască măsurile de prevenire a unor situații de urgență. Copiii au fost foarte încântați de cunoștințele acumulate. De asemenea, copiii au implicat și alți membri ai familiei, povestind cu entuziasm despre cele aflate și prezentând curiozitate pentru informații viitoare. Vă mulțumim și vă mai așteptăm și cu alte ocazii!”, a declarat unul dintre dascălii implicaţi.

Acţiunile derulate fac parte din campania de informare şi educare „Nu tremur la cutremur”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, derulată la nivel naţional prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

”Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari. În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare