Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

COPIII SI ALIMENTATIA

Array

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deprinderile alimentare se formează adesea în primii ani de viaţă fiind deci vital ca în această perioadă toate nevoile nutriţionale ale copilului să fie satisfăcute. Adoptând un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corectă daţi astfel un bun exemplu copilului făcându-l să adopte astfel obiceiuri sănătoase în cea ce priveşte alimentaţia.
Anii de creştere
În trupul nostru au loc schimbări dramatice între 1 şi 20 de ani.De aceea nevoile energetice ale copiilor variază. Cantitatea de alimente de care copii au nevoie pentru a le satisface necesarul energetic şi de nutrienţi variază în funcţie de mărime, greutate, sex şi intensitatea efortului. Apetitul este de regulă un indicator bun al necesaruluide alimente; nu cădeţi în capcana de a forţa copii să mănâce mai mult decât vor ei. Este preferabil să serviţi copiilor porţii mici, ba chiar să-i încurajaţi să se servească singuri. Apetitul flucueaza în funcţie de perioada în care se află copilul: de creştere rapidă sau înceată.
        Mâncatul trebuie să fie una din plăcerile vieţii. Incurajati copiii să se bucure de o masă în familie şi să dea o mână de ajutor la treburile simple din bucătărie. Mesele relaxate cu mâncare şi conversaţie stimulează formarea de relaţii sociale şi a unei bune digestii.
Copii mici au nevoie de o gamă variată de alimente sănătoase. Pâinea cerealele, fructele şi legumele trebuie să reprezinte partea de bază a dietei lor. Dintre alimentele proteice, li se pot da carne, peste, leguminoase şi cereale. Laptele este o sursă importantă de energie, iar copii sub cinci ani trebuie să bea 600 ml pe zi. Adolescenţii au nevoie sporită de toţi nutrienţi, în special de calorii şi proteine, care le fac trupul sănătos şi viguros. Nevoile nutriţionale sunt deosebit de mari în timpul creşterii rapide la pubertate. Deoarece fetele încep să crească mai devreme decât băieţii, cerinţa cea mai mare de nutrienţi o au, în medie, cu circa doi ani mai devreme, exact în perioada de creştere explozivă. Un aport bun de calciu este deosebit de importatnt acum. Anemia şi anorexia sunt probleme relativ comune la fete, care pot deveni complexate de felul în care arata chiar înainte de a ajunge la adolescenţă. Obezitatea poate fi o problemă pentru ambele sexe, iar tinerii supra ponderali trebuie încurajaţi să facă mult exerciţiu fizic decât să ţină cure de slăbire.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS Dacă...

Dacă eşti fumător trebuie să citeşti neapărat acest articol

În principal, persoanele fumătoare sunt direct expuse unor afecţiuni cronice precum cancer pulmonar, bronşită,...

Cum să evităm riscul îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, cu atât mai mult cu cât în Timişoara au fost confirmate cazuri

După ce am aflat că la Timişoara se moare din cauza virusului A/H1N1, doi...