5 sfaturi utile de la medici , care ti-ar putea fi de ajutor

- Advertisement -

5 sfaturi utile1. Scăpaţi de durere de dinţi fără să deschideţi gura! 
Aveţi idee cum puteţi scapă de o durere de măsele “fără să deschideţi gura”? Va dăm un indiciu: eliminaţi din start răspunsurile gen pastile, injecţii, palincă, ceapă etc. Va spun numai atât: s-a găsit o metodă care nu are, aparent, nicio legătură cu stomatologia.

Este de ajuns să frecaţi o bucăţica de gheaţă între degetul mare şi arătător. Terminaţiile nervoase care se află în zonă în formă de “V” a mâinii stimulează o regiune din creier care blochează recepţionarea semnalelor de durere provenite de la faţă şi de la mâini. Un studiu canadian arată că puteţi încerca această metodă şi fără gheaţă, însă ar avea o eficientă cu 50% mai scăzută.

2. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinaţi-vă în ureche! 
Cum nu puteţi să vă scărpinaţi direct în gât, încercaţi să rezolvaţi problema altfel – prin ureche. Medicii ORL-işti explică: atunci când sunt stimulaţi nervii care se află în ureche, se creează un act reflex în gât, care provoacă un spasm al muşchiului. Acest spasm face ca gâdilătura să dispară.

3. S-a descoperit leac contra fricii de injecţii. 
Cercetătorii germani au descoperit că dacă tuşiţi în timpul unei injecţii nu vă mai doare atât de tare înţepătura. De ce? Pentru că acest truc produce o creştere bruscă şi temporară a tensiunii în piept şi în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la cordul spinal.

4. Cum să stingeţi arsurile la stomac. 
Dormiţi pe partea stângă, vă sfătuiesc medicii gastroenterologi.
Explicaţia este simplă: când dormiţi pe dreapta, stomacul se află mai sus decât esofagul, permiţând mâncării şi acidului să alunece spre gât. Când staţi întinşi pe stânga, stomacul este mai jos decât esofagul şi gravitaţia lucrează în favoarea dumneavoastră.

5. Cum să nu vă mai curgă sânge din nas. 
Când eram mici şi ne curgea sânge din nas, eram puşi să ne ţinem cu 2 degete de nas şi să ne întindem pe spate până se oprea sângerarea. Cum altfel se mai poate rezolva această problemă fără să atrageţi privirile indiscrete? Puneţi o bucăţică de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei, şi apăsaţi cu putere pe bucata de material. “Sângele provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veţi opri sângerarea”, apreciază medicii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în...

Dacă eşti fumător trebuie să citeşti neapărat acest articol

În principal, persoanele fumătoare sunt direct expuse unor afecţiuni...

ALERTĂ europeană pentru un medicament folosit de mii de românce

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei din Arad...

Plantă românească unică în lume. Are beneficii uimitoare

Datorită conţinutului mare de vitamina C, vitaminele B1, B2,...

7 beneficii uimitoare ale sfeclei roşii

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roşie...

Din aceeași categorie

Categorii Populare