Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cosmin Ţînta – Mi-e silă de voi, mă!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
În plus, mi-e greaţă. Rău. Voi n-aveţi nicio treabă cu jurnalismul, mă! Aşa cum ăia de vă dau bucata de pâine drept leafă pentru mercenariatul vostru, n-au nici urmă de treabă cu chestiile care îi deosebesc, teoretic, pe oameni de animale!

Hai să lămurim rapid lucrurile. Apăsam pe butoane când, deodată, dau peste un titlu care mă opreşte pe un canal-preș al puterii. Văd imagini cu Băsescu tremurând vizibil când dintr-un braţ când din altul.

În ipostaze banale. E parkinson, zic ăştia. Apoi aflu tot de la ei, “pe surse medicale”, că a avut şi două atacuri cerebrale. Se răsfoieşte cu nesaţ prin trecutul medical al încă-presedintelui, ni se aminteşte de operaţia la coloană, ba chiar şi de o serie “ciudată” de guturaiuri şi alte răceli.

Nu-mi vine să cred: imaginile şi lucrătura verbală din jurul lor sunt în mod cert atacuri la persoană şi la demnitatea umană.

Să ieşim rapid din cheia ideii că demersul ghiţeştilor ar fi justificat de necesitatea de a cunoaşte şi judeca… capacitatea medicală a actualului preşedinte de a exercita funcţia. E cacofonie, deopotrivă verbală şi logică. Roosevelt a condus America spre victoria din al doilea război modial din scaunul cu rotile.

Şi nici Churchill nu era prea sănătos. Nu suntem proşti, oricât şi-ar dori asta ghiţeştii: se vede de la o poştă în ce context apare, din ce cauză şi cu ce scop. Băsescu loveşte lucid şi necruţător cu informaţii, în plină campanie electorală, iar pentru asta autorul mesajelor trebuie ridiculizat.

Pentru a ridiculiza, stâlci şi elimina efectele mesajului transmis de el. Cu atât mai mult cu cât în aceeaşi zi, un mare socru e chemat la DNA să dea socoteală pentru vreo 90 de mii de hectare ce par a fi date cam aiurea la nişte unii… (cu atâtea hectare poţi să îţi faci o ţărişoară!).

Apropo… dacă tot aveţi chef de filme proaste despre deficienţe şi incapacităţi fizice, câte ouă mai numără (că tot e în tradiţia partidului) celebrul închizător de porţi de la catedrală?!

E trist, oameni buni. E mizerabil de trist. Şi nu merităm asta. Nu că aş şti pe cine să votez… dar chiar aşa? Câtă minte să ai să îţi faci campania pe lovituri într-un individ care oricum n-o să mai fie preşedinte peste câteva săptămâni?

Şi dacă atâta minte ai acum, cam câtă o să ai şi în ce fel în folosul nostru, dacă ajungi pesedinte? Mi-e silă de voi, mă! Da, aşa vă vorbesc, pe limba voastră! Mi-aţi mafiotizat ţara, mi-aţi făcut-o praf în sfertul ăsta de veac, aţi micţionat pe suflete naive şi credule.

Aţi reuşit să omorâţi cu zile ideea de social-democraţie, atât de reuşit pusă în practică de scandinavi… Dar ştiţi ceva? Nu vă votez, chiar dacă habar nu am pe cine o să pun ştampila. Şi nici nu plec de aici! Pentru că aici m-a lăsat Dumnezeu. Dumnezeu ăla, cu care voi nu aveţi nicio treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Suspiciune de fraudă în Primăria Timişoara, în organizarea mai multor concursuri în 2018 şi 2019! Dovezile au ajuns la DNA

O posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care...

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...