Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalDacia ”amenință” Guvernul României: Dacă până în 2020 nu e gata autostrada...

Dacia ”amenință” Guvernul României: Dacă până în 2020 nu e gata autostrada A1, luăm ”măsuri radicale”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În situația în care A1, porțiunea de la Pitești înspre Sibiu și implicit restul sectorului șoselei de mare viteză ce duce înspre Ungaria, nu va fi finalizată până în anul 2020, reprezentanţii Automobile Dacia anunță că vor lua ”măsuri radicale”. Acest avertisment a fost făcut chiar astăzi de preşedintele Automobile Dacia care mai precizează că în lipsa unui sistem de autostrăzi compania pierde până la 30 de euro la fiecare maşină.

România riscă să-și piardă principalul ”motor” economic și brand de țară datorită lipsei unei infrastructuri rutiere minime necesară dezvoltării marilor agenți economici, iar acesta a fost un motiv întemeiat de nemulţumire şi pentru reprezentanţii Ford.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al Ford România a făcut declaraţii la fel de dure privind lipsa infrastructurii. Zoltan Brassai, care a plecat la Ford Europa, a spus că au pierderi de până la 80 de euro per maşină la transport din cauza drumurilor şi că dacă uzina de la Craiova ar lucra la capacitate maximă, infrastructură ar ceda.

Există în acest moment o concurenţă directă între fabrica Renault din România şi cea din Turcia, care ar putea prelua din producţia din România. Şi sindicaliştii trag un semnal de alarmă, îngrijoraţi cu privire la inconsecvenţa Guvernului şi a clasei politice pentru demararea construirii autostrăzii Piteşti – Sibiu, scrie digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara că în...

Sector din autostrada A1, inchis traficului timp de o zi pentru lucrări la nodul cu A10

Autostrada Orăștie-Sibiu (A1) se închide în data de 10 noiembrie 2019 pentru 24 de...

Mandrie nationala: doua milioane de motoare TCe produse la uzina Dacia

Motiv de bucurie în ”curtea”, sau mai bine zis în fabrica celui mai mare...