Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieDecebal ”pleacă” din Piața Libertății! Unde ar putea ajunge statuia și cine...

Decebal ”pleacă” din Piața Libertății! Unde ar putea ajunge statuia și cine i-ar ține ”companie”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Statuia lui Decebal nu se potriveşte deloc în Piaţa Libertăţii. Aceasta este concluzia la care au ajuns autoritățile locale din Timișoara, care vor să mute bustul pe strada Mărășești. ”Vrem să mutăm statuia lui Decebal din Piaţa Libertății! Sunt multe motive pentru care doresc acest lucru: 1. Monumentul este eclipsat de monumentul central, care e mult mai maiestuos şi care întotdeauna va fi în prim plan, iar statuia lui Decebal va rămâne neobservată; 2. Decebal a trăit într-o perioadă istorică total diferită decât cea legată de Piaţa Libertăţii. În noul aranjament al Pieţei Libertăţii nu e potrivit ca statuia să rămână în continuare acolo”, a explicat Robu.

Robu a explicat că a realizat și un sondaj în acest sens, ca urmare a acestuia aflând că cei mai mulţi dintre cei întrebați nu ştiu unde este monumentul, motiv pentru care s-a gândit să ute această statuie, nu departe de actualul amplasament, pe strada pietonală Mărăşeşti.

Asta nu e tot, anunță Robu, care a venit cu ideea înființării unui complex statuar pe ”pietonala” timișoreană. ”Am cerut arhitectului-şef să analizeze ideea -să mutăm această statuie tot în dreptul clădirii Centrului Militar, dar pe latura dinspre strada Mărăşeşti, unde să facem un mic complex statuar-, alături de Decebal, să avem şi statuile lui Burebista şi Traian. Sunt cei trei înaintaşi iluştri ai noştri din antichitate şi trebuie să îi avem la vedere, cu tot respectul cuvenit”, și-a explicat Robu decizia, edilul urmând să comunice public care va fi decizia finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Târgul de Paşti se deschide sâmbătă, la Timişoara! Organizatorii promit o serie de surprize şi noutăţi

Târgul de Paşti, ediția cu numărul XIII, va avea loc anul acesta în perioada...

Târgul de Paști de la Timişoara se deschide la început de aprilie! Va fi în centru şi în mai multe locaţii din oraş

La Timișoara se organizează, în perioada 9-27 aprilie, cea de-a XIII-a ediție a Târgului de...

Targul de Craciun din Timisoara are patinoar uriaș! Vezi programul complet!

Târgul de Crăciun din Timişoara aduce, în acest an, un amplu program artistic pe...