Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Daniel Barbu a renunţat la postul de ministru al culturii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ministrul Culturii – Daniel Barbu, a demisionat astăzi, joi – 12 decembrie, din poziţia sa de la Guvern. Acesta a înaintat cererea de demisionare care a fost aprobată de prim-ministrul Victor Ponta. Premierul a declarat că va trimite Preşedinţiei demisia doar alături de o propunere pentru noul ministru după ce o va discuta cu Crin Antonescu si Traian Băsescu.

Daniel Barbu a fost criticat aspru dupa ce a declarat că bugetul alocat pentru sănătate – prevenirea şi tratarea HIV/SIDA, este mult prea mare şi că acei bani ar merge mai bine la Ministerul Culturii: “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate

Preşedintele Traian Băsescu a recţionat imediat după această declaraţie afirmând următoarele: „Unui om care spune aşa ceva nu poţi să-i pretinzi să-şi dea demisia, pentru că el este cu handicap sufletesc. Un astfel de om, că-i politician, că-i om simplu, este un om care are handicap sufletesc, deci nu te poţi aştepta la un astfel de individ să aibă responsabilitatea gestului demisiei. Dar premierul trebuia să îl demită imediat.

Daniel Barbu şi-a cerut scuze şi a afirmat că regretă profund cele spuse însă chiar şi cu scuzele de rigoare, ministrul Culturii a demisionat din fucţia sa.

Se vehiculează că următorul ministru al culturii ar putea fi Gigel Sorinel Stirbu sau Vlad Nistor.

Sursa foto: romanialibera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Nicolae Bitea şi-a dat demisia din funcţia de director al STPT! Acesta invocă motive personale

Nicolae Bitea și-a înaintat demisia din funcția de director general al Societății de Transport...

Premierul Mihai Tudose a demisionat. Cine ar putea sa ii ia locul la guvern

Lovitură de teatru în politica românească. Partidul Social Democrat i-a retras sprijinul politic premierului...

Grindeanu, despre datele INS: „Evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea”

Guvernarea Grindeanu a fost una de bun augur pentru România. Conform unor date făcute...