Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Daniel Barbu a renunţat la postul de ministru al culturii

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ministrul Culturii – Daniel Barbu, a demisionat astăzi, joi – 12 decembrie, din poziţia sa de la Guvern. Acesta a înaintat cererea de demisionare care a fost aprobată de prim-ministrul Victor Ponta. Premierul a declarat că va trimite Preşedinţiei demisia doar alături de o propunere pentru noul ministru după ce o va discuta cu Crin Antonescu si Traian Băsescu.

Daniel Barbu a fost criticat aspru dupa ce a declarat că bugetul alocat pentru sănătate – prevenirea şi tratarea HIV/SIDA, este mult prea mare şi că acei bani ar merge mai bine la Ministerul Culturii: “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate

Preşedintele Traian Băsescu a recţionat imediat după această declaraţie afirmând următoarele: „Unui om care spune aşa ceva nu poţi să-i pretinzi să-şi dea demisia, pentru că el este cu handicap sufletesc. Un astfel de om, că-i politician, că-i om simplu, este un om care are handicap sufletesc, deci nu te poţi aştepta la un astfel de individ să aibă responsabilitatea gestului demisiei. Dar premierul trebuia să îl demită imediat.

Daniel Barbu şi-a cerut scuze şi a afirmat că regretă profund cele spuse însă chiar şi cu scuzele de rigoare, ministrul Culturii a demisionat din fucţia sa.

Se vehiculează că următorul ministru al culturii ar putea fi Gigel Sorinel Stirbu sau Vlad Nistor.

Sursa foto: romanialibera

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore