AcasăStiriCulturaDebut regizoral la Teatrul Național Timișoara: Radu Jude prezintă Scene dintr-o căsnicie

Debut regizoral la Teatrul Național Timișoara: Radu Jude prezintă Scene dintr-o căsnicie

Amatorii de teatru sunt invitați la un spectacol de excepție, la Teatrul Național din Timișoara. Publicul are ocazia să vizioneze un spectacol incitant, debutul regizoral al lui Radu Jude, care își prezintă viziunea proprie asupra căsniciei, dragostei și problemelor cu care se confruntă cuplurile.

Scene dintr-o căsnicie, de Ingmar Bergman, va fi pus în scenă de către regizorul Radu Jude, care se află la debutul în teatru.

„O provocare lansată pe toate planurile: un mare regizor de film al secolului XX – Ingmar Bergman – este autorul unui text pe care unul din regizorii de aur din noul val al cinematografiei românești – Radu Jude – îl alege pentru debutul său ca regizor de teatru. Scene dintr-o căsnicie este o incursiune abruptă, comică, sarcastică în ceea ce se numește <singurătatea în doi>, explorând, multiplele și dificilele fațete ale empatiei și ale iubirii, o poveste incomod de aproape de fiecare din noi, o poveste care pune pe gânduri și care, până la final, schimbă percepţii”, au transmis reprezentanții Teatrului Național Timișoara.

Din distribuție fac parte actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea.

Radu Jude este unul dintre cei mai premiați regizori de film din România, având în portofoliu un Urs de Argint, câștigat anul trecut, la Berlin, Premiul Confédération Internationale des Cinémas D’Art et Essai (C.I.C.A.E.), Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sundance (SUA) și alte 10 premii naționale – între care opt premii Gopo, plus Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Avanpremiera spectacolului va avea loc joi, 10 martie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, iar premiera va avea loc, sâmbătă, 12 martie, la aceeași oră și în aceeași locație.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente