Deputații de Timiș îi cer primarului Robu TRANSPARENȚĂ privind parcelele de teren date liberalilor

- Advertisement -

Primăria Timişoara a finalizat lista cu beneficiari de parcele gratuite pe care să îşi construiască imobile. Iniţiativa i-a aparţiut primarului Nicolae Robu, fiind anunţată în toamna anului 2016. Pentru a primi teren, tinerii trebuie să aibă sub 35 de ani şi un cont bancar de 10.000 de euro. Pe lista finală publicată de primărie se numără și fosta consilieră a primarului Nicolae Robu, Sanda Greblă, consilierul său Cătălin Iapă, consilierul local Grigore Grigoroiu și administratorul Grădinii Zoologice, liberalul Claudiu Chira.

Deputatul ALDE Marian Cucșa și deputatul Alfred Simonis au cerut ca primăria să facă publice criteriile în baza cărora s-a făcut selecția tinerilor. „Domnule primar Nicolae Robu, eu, Marian Cucșa, în calitate de cetățean al orașului Timișoara, și pentru că am rămas stupefiat când am citit în presă lista tinerilor cărora le-ați atribuit terenuri din partea primăriei, vă cer public ca la următoarea conferință de presă să faceți publice criteriile și punctajele după care s-au atribuit aceste terenuri. Știm cu toții că sunteți expert în informatică însă chiar așa tâmpiți vă rog să nu ne credeți, spunându-ne că a ales computerul aceste persoane care întâmplător sunt tineri extrem de apropiați de dumneavoastră: consilieri, foști consilieri plătiți din bani publici. Dar chiar să fie și așa, unde suntem, la loterie sau într-un concurs în care un calculator selectează randomizat câștigătorii??
Domnule primar Robu, mă întreb acum, în timp ce scriu aceste rânduri (ora 22.20), dacă în această noapte veți pune liniștit capul pe pernă, fără să aveți coșmaruri sau insomni din cauza mustrărilor de conștiință. Fără să vă gândiți nici măcar o secundă la tinerii care muncesc de dimineața până seara pentru a plăti, prin impozitele pe care le dau statului, inclusiv salariul dumneavoastră, palmierii, deplasările de peste mări și țări sau facturile exorbitante de sms, așa cum ați fost acuzat de-a lungul timpului. Și știți care este culmea culmilor, sau partea tragică din toată această poveste? Vă spun eu, mulți dintre acești tineri inteligenți și muncitori, încă locuiesc cu părinții…chiar dacă și-au întemeiat deja o familie… Da, domnule primar Robu, stau toți grămadă într-un apartament de două sau trei camere, asta dacă sunt norocoși, pentru că nu au avut “șansa” să lucreze pentru dumneavoastră iar dumneavoastră să îi răsplătiți cu un teren p
entru un viitor cămin, mediu normal de altfel pentru orice tânără familie, în care să își poată crește copiii frumos și sănătos ” , a cerut Cucșa printr-o scrisoare deschisă.

„Nicolae Robu se comportă ca un adevărat baron local, transformând instituția primăriei în sursă a bunăstării pentru el și camarila sa din PNL Timiș. Am aflat cu surprindere din presă că printre tinerii timișoreni care vor beneficia de terenuri pentru case se numără câțiva dintre cei mai apropiați colaboratori. Nimeni nu poate să creadă explicațiile halucinante ale domnului Robu, care acum nu mai dă vina pe funcționari, ci pe calculatorul care a repartizat terenurile către obedienții săi consilieri. Nu știm încă dacă la mijloc e vorba de ilegalități, însă din punct de vedere moral și etic, Robu și echipa au picat un examen important. (…) Înaintea alegerilor din filiala PNL Timiș din aceasta primăvara, unde va candida la președinția organizației, primarul PNL al Timișoarei transmite un mesaj puternic: Cine mă slujește cu credință, cu voturi, abnegație și entuziasm va primi recompense. De la Primărie, evident, ca doar eu sunt sărac”, a scris şi deputatul PSD Alfred Simonis pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire...

Robu face sondaj pe Facebook privind plombarile pe ninsoare si ploaie

Primarul Timişoarei vrea să ştie: doriţi plombarea drumurilor chiar...

Nicolae Robu, foc si para pe angajatii din primarie: „Cât de bolnavă este această instituție”

Cuvinte grele aruncate de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, la...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img