Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieDeputatul PDL Raluca Turcan propune înlocuirea programului "Cornul şi laptele" cu "Masă...

Deputatul PDL Raluca Turcan propune înlocuirea programului „Cornul şi laptele” cu „Masă la şcoală”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Deputatul PDL Raluca Turcan a anunţat, miercuri, că propune, printr-o iniţiativă legislativă, înlocuirea programului „Cornul şi laptele” pentru elevi cu programul „Masă la şcoală”, existând, astfel, posibilitatea de diversificare a alimentaţiei elevilor.

„Sunt tot mai multe semnale că programul «Cornul şi laptele» a ajuns într-un impas. Nu mai serveşte scopului pentru care a fost creat. S-a ajuns la o risipă foarte mare. După mai bine de 10 ani de funcţionare, se impune o îmbunătăţire a acestuia. Cred că şi clasa politica a ajuns la nivelul de maturitate pentru a lua împreună o decizie de îmbunătăţire a alimentaţiei în şcoli. Diagnosticul de risipă şi ineficienţă a programului «Cornul şi laptele» a fost pus în urma mai multor cercetări naţionale şi internaţionale – programul se desfăşoară în mai multe state UE. Acest fapt a fost recunoscut şi de USL, dar nu a venit cu o propunere concretă. A venit timpul ca programul «Cornul şi laptele» să fie înlocuit cu un program mai bun”, a spus Turcan într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că la începutul săptămânii viitoare va depune în Parlament un proiect pentru derularea programului „Masă la şcoală”, de diversificare a programului „Cornul şi laptele”.

Turcan a arătat că programul „Masă la şcoală” constă în varierea produselor oferite elevilor, autorităţile locale fiind cele care pot decide conţinutul acestui pachet în funcţie de preferinţele copiilor sau ale părinţilor şi în funcţie de piaţa locală.

Ea a arătat că, prin acest demers, se vor face achiziţiile mult mai transparent, masa va fi mai diversificată, industria locală va fi stimulatată şi banii pentru produsele locale se vor întoarce prin taxe şi impozite la autorităţile locale.

„Achiziţia acestor produse se va face după ce Ministerul Sănătăţii va emite recomandări privind conţinutul caloric al produselor furnizate prin programul «Masă la şcoală», precum şi o listă de sugestii privind produsele preparate, iar Consiliile Locale se vor consulta cu şcolile şi asociaţiile de părinţi pentru a face alegerea cea mai potrivită”, a mai explicat Turcan.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să renunţe la programul „Cornul şi laptele”, iar banii folosiţi vor fi direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă. Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...