ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Poliția lansează o nouă campanie de prevenire. ”Nu-ți scăpa casa din ochi!”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Astăzi, 15 mai 2013, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost lansată la nivelul judeţului Timiş, campania de prevenire a furturilor din locuinţe ”Nu-ți scăpa casa din ochi!”. Aceasta a fost susţinută de poliţişti din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, Grupului de Lucru Furturi din Locuinţe, şefii Birourilor de Ordine şi Siguranţă Publică precum şi reprezentanţi ai Groupama Asigurări.

Campania ”Nu-ți scăpa casa din ochi!” se va desfăşura la nivel naţional, în perioada mai – iulie 2013 şi are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe. Activităţile poliţiştilor vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv, prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri cu grupurile ţintă.

Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, la nivel naţional, au fost realizate 300.000 de scrisori, adresate cetăţenilor, care vor fi depuse în cutiile poştale.
Totodată, au fost tipărite 150.000 de broşuri, care vor fi distribuite în cadrul întâlnirilor cu grupurile ţintă şi 5.000 de afişe ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

Totodată, în vederea diseminării mesajelor destinate prevenirii furturilor din locuinţe, se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale. Pe parcursul întâlnirilor, vor fi prezentate o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu.

Groupama Asigurări este alături de Inspectoratul General al Poliţiei Române în acţiunile de prevenţie adresate cetăţenilor. Parteneriatul dintre cele două instituţii este unul de durată şi a început în urmă cu 3 ani, iar proiectele derulate împreună au arătat importanţa acestor acţiuni.

Prin intermediul campaniei ”Nu-ți scăpa casa din ochi!” cei vulnerabili vor afla cum să nu devină victimele hoţilor din locuinţe. Prevenirea infracţiunilor de furt constituie una dintre direcţiile prioritare de acţiune ale structurilor teritoriale de analiză şi prevenire a criminalităţii pentru anul 2013.

Astfel, poliţiştii acordă o atenţie sporită furturilor din locuinţe întrucât au un impact puternic în rândul membrilor comunităţii şi, totodată, pe acest segment de criminalitate există un potenţial crescut de reducere a oportunităţilor infractorilor şi a prejudiciilor cauzate, prin desfăşurarea unor activităţi de informare a populaţiei cu privire la modalităţile de autoprotecţie adecvate.

Infractorii speculează neglijenţa locatarilor în a-şi securiza casa, în special în mediul urban. De exemplu, aceştia profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lăsate deschise şi nesupravegheate.

Polițiștii vă recomandă:

– Echipaţi uşile cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bolţuri care să vă asigure maximum de protecţie!
– Montaţi interfon, descurajează orice hoţ, care va fi pus în faţa unui element surpriză!
– Nu fiţi nepăsători atunci când observaţi nereguli la încuietorile celor din jur, un vecin bun este un bulgăre de aur!
– Solicitaţi sprijin vecinilor pentru supravegherea locuinţelor (pensionari, copii, femeile de serviciu)!
– Când vedeţi o persoană la uşa vecinului nu vă sfiiţi să întrebaţi pe cine caută!
– Nu divulgaţi date oricui despre vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon, etc.). Sfătuiţi-vă copiii să facă la fel!
– Memoraţi orice amănunt suspect, reţineţi semnalmentele persoanelor dubioase!
Nu uitaţi să lăsaţi impresia că în casă sau apartament mai locuieşte cineva! Dacă ieşiţi seara la plimbare sau cu alte ocazii, lăsaţi radioul deschis, sau chiar lumina, într-una din încăperi!
– Invitaţi pe cineva care să locuiască, dacă e posibil, în lipsa dumneavoastră în apartament! Verificaţi la plecare dacă aţi asigurat locuinţa!
– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur (seif, cutie metalică)!
– Urmăriţi cu atenţie ce se întâmplă în jurul locuinţei dvs.!
– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus
siguranţa!
– În cazul în care, de exemplu, aveţi la uşă două încuietori broască, yală, iar la plecare folosiţi doar una din ele este o greşeală care vă poate costa scump!
– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să vi se fure cheile! Lăsarea lor fără grijă în uşă, într-un loc sau altul, permite luarea mulajelor!
– Dacă v-a dispărut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! N-aveţi de
unde şti dacă cheia nu v-a fost cumva sustrasă!
– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
– Ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple.
– Atenţie la siguranţa ferestrelor de la bucătărie şi de la baie!
– Protejaţi-vă balcoanele, mai ales cele situate la parter sau la etajele inferioare!

Sfaturi de urmat când bate cineva la ușă:
– acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă!
– convingeţi-vă de bunele lor intenţii!
– dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia;
de serviciu şi notaţi datele de pe document!
– verificaţi cu atenţie persoanele care vin pentru deranjamente telefonice, reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră!
– nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi, sau orice alte persoane de condiţie îndoielnică!
– obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, să nu trădeze că sunt singuri în casă!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore