Cristian-Busoi

Evenimentul propus de Bușoi a fost organizat împreună cu europarlamentarul irlandez, Nessa Childers, iar printre participanți s-a numărat și Vytenis Andriukaitis, Comisarul European care răspunde de portofoliul sănătății și siguranței alimentare, în cadrul Comisiei Europene.

Deputatul PNL în Parlamentul European, Cristian Bușoi, a precizat că ”peste 60 de afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, diferite afecțiuni ale creierului sau depresia, sunt des amintite atunci când vorbim despre consumul excesiv de alcool”.

Eurodeputatul, care este și membru PNL Timiș, a subliniat necesitatea unei noi strategii europene în vederea combaterii consumului excesiv de alcool, care are un efect dăunător asupra sănătății cetățenilor. ”Avem nevoie de o nouă strategie europeană care să vizeze în primul rând informarea cetățenilor cu privire la riscurile unui consum excesiv, conștientizarea în special în rândul tinerilor a diferențelor dintre un consum moderat și unul excesiv, precum și planuri de acțiune care au în vedere descurajarea consumului de alcool în rândul tinerilor”, a menționat Cristian Bușoi.

Masa rotundă de discuții de astăzi este un prim eveniment dintr-o serie de astfel de manifestări ce au loc în Europa cu ocazia AWARH (Săptămâna de Conștientizare a efectelor consumului excesiv de alcool), în perioada 24-28 noiembrie 2014. La evenimentul de astăzi au participat reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Comitetului Comisiei Europene pentru politici naționale privind consumul de alcool, ai Asociației Europene privind studiul ficatului, și ai Asociației Europene a pacienților care suferă de boli hepatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here