Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialDescinderi DGA şi DIICOT într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 6.3...

Descinderi DGA şi DIICOT într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 6.3 milioane de euro! Cum acţionau suspecţii de la CFR Marfă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în această dimineaţă în 20 de locaţii unde au efectuat percheziţii dispuse de procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Timiș.

Dosarul este unu amplu şi vizează constituirea unui „grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals”, prejudiciile ridicându-se la 6,3 milioane de euro. Oamenii legii au efectuat verificări la locurile de muncă ale suspecţilor, dar şi la adresele de domiciliu din Bucureşti, Călăraşi, Prahova şi Dâmboviţa şi au ridicat acte de la trei instituţii. 13 suspecţi urmează să fie aduşi la audieri.

„În fapt, s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane din cadrul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă ”CFR MARFĂ” S.A, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivel central și teritorial, având drept scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării. Astfel, s-a facilitând însușirea și folosirea de către SC REMAT SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate. Subevaluarea s-a efectuat de către S.N.T.F.M. ”CFR MARFĂ” S.A, prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri București, a celor 2450 de vagoane pe roți, la preț de deșeuri de fier vechi, deși în componența acestora se afla oțel special cotat pe piață cu prețuri de vânzare mai mari. De asemenea, comisiile constituite în vederea predării vagoanelor casate către beneficiarul SC Remat SA Călărași au omis să menționeze în procesele verbale de casare cantitățile de oțel rezultate în urma tăierii și cântăririi, fapt care a facilitat însușirea diferenței de preț de către SC Remat SA Călărași.
În cauză, ofițerii D.G.A. au fost delegați de procurorul de caz să efectueze activități de procedură penală începând cu luna februarie 2016”,
a informat DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare