12.9 C
Timișoara
duminică,13,iunie,2021
AcasăStiriSocial"Mascaţii" au dat buzna peste o grupare care confecţiona arme ilegal, în...

„Mascaţii” au dat buzna peste o grupare care confecţiona arme ilegal, în judeţul Timiş

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează percheziţii, în judeţul Timiş, la locuinţele a opt persoane suspectate de confecţionarea ilegală de arme în vederea practicări braconajului.

Până la această oră, au fost identificate două arme letale de calibru 12 mm, confecţionate artizanal, şi trei arme neletale de calibru 5 mm, supuse autorizării, confecţionate artizanal, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele identificate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara pentru audieri, faţă de acestea efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă cu armament şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiş, al poliţiştilor Poliţiei Municipiului Lugoj şi al jandarmilor de la I.J.J. Timiş.

UPDATE! Două arme letale, trei neletale, peste 1.400 de cartuşe de diferite calibre, o maşină de sertizat cartuşe şi trei trofee de căprior au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T în urma a opt percheziţii efectuate în Timiş pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în confecţionarea ilegală de arme în vederea practicării braconajului.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două arme letale de calibru 12 mm, confecţionate artizanal şi trei arme neletale de calibru 5 mm, supuse autorizării, confecţionate artizanal. Totodată, au fost ridicate peste 1.400 de cartuşe de diferite calibre, o maşină de sertizat cartuşe şi trei trofee de căprior. Oemanii legii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei şi au dispus anularea a două permise de armă pentru deţinerea la locul de păstrare în condiţii ilegale.

Opt suspecţi, cu vârste între 38 şi 61 de ani, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara unde, în acest moment, se efectuează audieri, urmând ca la finalizare lor să se dispună eventualele măsuri legale. Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă cu armament şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiş, al poliţiştilor Poliţiei Municipiului Lugoj şi al jandarmilor de la I.J.J. Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
184CititoriConectați-vă
46,700AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente