DEZASTRU pe strada Miresei. Răzvan Nedelcu a dat cu mașina peste oameni și a fugit

- Advertisement -

Incidentul de ieri, în urma căruia un profesor universitar, victima abuzurilor firmei Îngerii Galbeni, a fost sechestrat vreme de ore bune în mașina sa, a umplut paharul și i-a determinat pe cei peste 100 de timișoreni să iasă în stradă. Ajunși pe strada Miresei, cunoscut drept „raiul îngerilor”, aceștia s-au alăturat profesorului Horia Baltă, susținându-l în demersul său de a nu se lăsa pradă celei mai hulite firme de tractări din oraș, condusă de Sorin-Răzvan Nedelcu. Printre cei prezenți s-au numărat atât consilierul local PSD, Alfred Simonis, dar și viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Oamenii au ales să protesteze, fiincă legea, care ar trebui să-i apere, nu a putut să o facă, primarul Nicolae Robu declarând de-a lungul timpului de nenumărate ori că nu-i poate ajuta cu nimic. Opinia publică a reacționat impresionant, asistată de jandarmi și de polițiștii rutieri, care și-au făcut excelent treaba. Lucrurile au degenerat la vederea șefului îngerilor icterici, Sorin-Răzvan Nedelcu, care a fost huiduit de mulțimea sătulă de abuzurile sale, după minute bune în care acesta aproape că ținea discursuri celor prezenți, spunându-le, că parcarea este proprietatea sa, drept urmare poate face ce vrea.

[responsive_youtube

Frustrarea, neputința dar și caracterul lui, au ieșit la iveală atunci când a încercat să scape de dat explicații mulțimii adunate și a dat cu mașina peste opt tineri din grupul de protestatari, după care a demarat în trombă pe străzile Timișoarei, ca un laș. Unul dintre ei a fost preluat de o ambulanță și a ajuns de urgență la spital iar celălalt a suferit un traumatism deschis în zona brațelor. Peste 30 de mașini, dar și un echipaj de Poliție l-au urmărit pe „îngerul-șef” timp în care un grup de protestatari înarmați cu răngi erau hotărâți să distrugă gardul parcării unde sunt depozitate mașinile.

[responsive_youtube

Într-un târziu, după ce nu a mai fost de găsit, Sorin-Răzvan Nedelcu s-a predat la sediul Poliției Muncipiului Timișoara în jurul orei 03:15, de unde un echipaj al secției 4 poliție, l-au preluat și dus la audieri, urmând ca astăzi să fie prezentat unui procuror. Boss-ul Îngerilor Galbeni riscă între 2 și 7 ani de închisoare pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului. Momentan, acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru tulburarea liniștii publice și lovire sau alte violențe, fiind nu mai puțin de opt plângeri depuse.

A fost în cele din urmă o victorie a umanității, a firescului, a simțului civic, a solidarității și a compasiunii împotriva abuzurilor și a monstruozităților făcute de îngerii icterici. Și Horia Baltă, profesorul de la Universitatea Politehnica Timișoara, și-a recuperat mașina fără să plătească vreo sumă de bani, după ce o macara a ADP-ului a ridicat-o de pe platforma pe care aceștia îl țineau efectiv sechestrat, omul refuzând să coboare din autoturismul lui, proprietate personala. Și Culiță Chiș a fost prezent la fața locului, ajutându-l pe profesorul sechestrat.

Din păcate a trebuit ca lumea să iasă din nou în stradă, și să protesteze, pentru ca abuzurile Îngerilor Galbeni să înceteze.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare