Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialDEZASTRUOS! Numarul consumatorilor si a traficantilor de droguri din Timis s-a triplat...

DEZASTRUOS! Numarul consumatorilor si a traficantilor de droguri din Timis s-a triplat din 2013

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consumul şi traficul de droguri devin activităţi din ce în ce mai populare în rândul tinerilor din Timiş. O statistică prezentată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara arată că din 2013 și până în prezent numărul de dosare penale trimise către DIICOT Timișoara privind infracțiuni de consum și trafic de droguri s-a triplat.

“Manifestările fenomenului infracţional, la nivel zonal, în cursul primelor 10 luni ale anului 2017 s-a menţinut la un nivel ridicat, aflat într-o creştere vizibilă. În paralel, s-a constatat o scădere a vârstei persoanelor implicate. Cu privire la tipurile de droguri traficate şi consumate, în proporţie covârşitoare este canabisul, urmat de produsele cu efecte psihoactive, dar şi comprimate ecstasy şi amfetamina. Astfel, dacă în cursul anilor 2013-2014 erau iniţiate în medie 70 dosare penale/constarări la 10 luni, începând cu anul 2015 situaţia s-a schimbat. În anul 2015 avem 103 dosare penale iniţiate, în anul 2016 avem 142 de dosare, iar în anul 2017 sunt deja 237 dosare penale declinate DIICOT Timişoara, în care sunt cercetate peste 300 persoane pentru comiterea de infracțiuni la regimul drogurilor sau al operațiunilor ilicite cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive” se arată în raportul prezentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare