Liberalii din CJ Timiș au blocat din nou construcția primului centrul de colectare legume-fructe din Timiș

- Advertisement -

Logică de neînțeles a liberalilor din CJ Timiș pe tema locației primului centru pilot de legume- fructe. După ce au acuzat vreme de mai multe săptămâni că liderul CJ Timiș, Călin Dobra, dorește construirea primului centrul la Tomnatic din interes politic, astăzi, liberalii au votat împotriva unui proiect de hotărâre care prevedea preluarea locației de la Tomnatic în patrimoniul CJ Timiș, dar și a unei locații de la Lovrin, propusă chiar de primarul liberal al comunei.

Liderul de grup al liberalilor din CJ Timiș, Nicu Bitea, a declarat că „Oameni buni, am votat amendamentul pentru că ni se pare normal și este amendamentul pe care l-am propus noi, grupul PNL, la începutul plenului. Am votat amendamentul că suntem de acord cu Lovrinul, însă joaca conducerii era votați amendamentul, intră și Lovrinul, se iau ambele terenuri în discuție, întră și Lovrinul și după aceea se finanța doar una din locații, cred că știți deja care. Am intuit asta. Noi am solicitat reevaluarea de către comisie a locațiilor. Nu se dorește acest lucru. Am solicitat înlocuirea parțială a comisiei, nu se dorește acest lucru. A fost o capcană care s-a dorit a ni se întinde. Noi dorim reevaluarea. Noi suntem de acord cu Lovrinul. Era clar că această capcana era pentru a se lua în administrare terenul de la Lovrin și a se face centrul la Tomnatic”.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că „Am acceptat, la insistențele grupului PNL, amplasamentul propus de Primăria Lovrin. Ținând cont că nu are construcții, chiar dacă sunt unele probleme cu frontul stradal și utilitățile, le-am dat posibilitatea consilierilor liberali să susțină amendamentul. Am rugat și colegii din celelalte grupuri politice să voteze. Am fost uimit de ce s-a întâmplat, nu mă așteptam ca grupul PNL să pice proiectul, care conținea și amendamentul cu locația de la Lovrin. Au demonstrat din nou lipsa de respect față de cetățenii din Timiș, față de consilierii județeni, pentru că s-au ridicat în timpul plenului. Le-am acceptat toate ieșirile, ca să putem trece acest proiect și să poată demara. Am susținut și proiectul, am propus și amendamentul cu Lovrin, ca să facem pași mai departe. Nu discutăm poziție geo-strategică, organizare și așa mai departe, discutăm de proprietate. Nu înțeleg ce vor liberalii, Tiberiu Lelescu a propus să fie specialiști în comisia de evaluare, în timp ce Nicu Bitea a transmis o adresă prin care solicită ca din comisie să facă parte toți președinții comisiilor de specialitate din CJ, de la Sănătate, Cultură, de la Relații Externe… Ori punem specialiști, ori punem oameni care nu se pricep la agricultură. Stau să mă gândesc dacă în viitorul plen mai are rost să propunem amplasamentul de la Lovrin, când grupul PNL a votat împotriva terenului. Cred că PNL este grupul împotriva Lovrinului”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img