DHL, liderul pieței internaționale de curierat expres și logistică, a inaugurat astăzi un nou terminal operațional în incinta Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Terminalul va permite îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute.

1 milion de euro au fost investiți în noua locație și vine ca urmare a creșterii volumelor din zona de vest a țării, dar și pentru a răspunde mai bine exigențelor clienților din această parte a țării. Este totodată și cel mai modern sediu operațional pe care DHL îl are în România, înlocuindu-l pe cel de la Arad.

Terminalul se întinde pe o suprafață de 2.000 de mp și este dotat cu 16 porți de încărcare și descărcare, un sistem de asortare avansat care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare și urcarea acestora direct în mașinile curierilor.

Sediul este echipat și cu cel mai modern aparat de scanare X-RAY dual view, respectând cele mai înalte standarde de securitate. Relocarea vine ca urmare a faptului că infrastructura Aeroportului Internațional din TImișoara este una mai modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat și condiții meteorologice mai puțin favorabile.