După ce ieri, 12 octombrie, a expirat perioada de depunere a contestațiilor cu privire la execuția lucrărilor de Amenajare a inelului IV, Sector strada Măcin – strada Constructorilor și racord la strada Demetriade, Primăria Municipiului Timișoara urmează să semneze contractul de execuție. Atât firma SC Drumuri Municipale Timișoara SA, în calitate de lider, cât și SC Instgat SRL, prin asociere, vor fi cele contractate pentru executarea lucrărilor.

De asemenea, în cadrul ofertei, asocierea a nominalizat ca și subcontractant pe SC Cons Electrificarea Instal SRL. Valoarea estimată a investiției se ridică la suma de aproape 12 milioane de lei. Termenul de execuție este de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția lucrărilor executate este de 5 ani.

Sectorul de drum care este propus spre amenajare este situat în zona de est a Timișoarei, cuprins între strada Constructorilor la nord, strada Demetriade la sud și strada Măcin la est, având o lungime de aproximativ 1660 de metri, și face parte din Traseul Inelului IV de Circulație al Timișoarei. Strada, în momentul de față nu este amenajată, acolo existând doar un teren viran neîntreținut, cu vegetație abundentă și pe alocuri există depozite clandestine de deșeuri rezultate din construcții.

Etapa I a proiectului de amenajare a lucrărilor implică realizarea legăturii rutiere între strada Constructorilor și strada Măcin, ulterior se va amenaja și racordul la strada Demetriade. Pentru realizarea legăturii cu strada Demetriade se va amenaja o intersecție giratorie.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.