2014-05-08-14.05.59_2

Ion Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, a reușit să obțină fonduri, chiar dacă minime, pentru reamenajarea Grădinii de Vară Capitol, și reintegrarea ei în circuitul cultural al orașului. Astfel, la locația din centrul orașului, care stă abandonată de mai mulți ani, au lucrat, alături de muncitori, 62 de deținuți de la pentenciarul Popa Șapcă, și un grup de aproximativ 40 de  studenți, care au făcut muncă voluntară. Înainte să înceapă renovarea propriu-zisă, s-au scos din incinta grădinii aproape 110 tone de gunoi. Apoi s-au plantat flori, s-a reparat fântâna de la intrare, au fost înlocuite băncile de lemn cu scaune de plastic, s-au zugrăvit gardurile și s-a pus pietriș în zonele cu pământ, pentru a se înlesni accesul. În plus, s-a schimbat sistemul de iluminat cu unul nou, modern.

Mai mult, dalele de piatră de pe malul Begăi, din zona restaurnatului Flora au fost refolosite, în interiorul Grădinii, la schimbarea celor care erau sparte.  La intrare, pe vizitatori îi așteaptă și un banner care anunță că Timișoara este oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană, și amintește că în regiunea în care trăim au avut loc 1001 premiere naționale și internaționale.

Primul eveniment din acest an găzduit de Grădina de Vară, va avea loc la 11 mai, începând cu ora 20.30, și va fi un concert dirijat de Dorin Frandeș,  dedicat Zilei Europei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here