AcasăStiriAdministratieErori la proiectul european pentru reabilitarea Colegiului Național Loga. Primăria plătește lucrări...

Erori la proiectul european pentru reabilitarea Colegiului Național Loga. Primăria plătește lucrări suplimentare din bugetul propriu

Primarul Timișoarei a anunțat că licitația pentru cel de-al doilea contract de renovare a Colegiului Național C. D. Loga a fost finalizată. Edilul însă nu a știut să explice de fapt, despre ce lucrări este vorba, motivând doar că trebuie corectate anumite greșeli ale proiectanților.

Lucrările de reabilitare a Colegiului Național C.D. Loga au demarat în 2015, moment în care elevii au fost mutați în apropiere de Gara De Est, în imobilele Colegiului Ferdinand. Acum, spune primarul Timișoarei, a fost necesară o a doua firmă de construcții, care să repară greșelile primei companii ce a executat lucrări. Licitația a fost câștigată de firma Topside Construction SRL, care are la dispoziție două luni pentru a realiza lucrări în valoare de 400.000 de lei.

„Am încheiat licitaţia pentru atribuirea de lucrări suplimentare a căror nevoie a apărut pe parcursul lucrărilor de reabilitare la C.D. Loga. Legea nu permite să se includă în lucrări chestiuni care nu au făcut obiectul licitaţiei. Se impune o licitaţie suplimentară, semnarea unu nou contract. Putem semna acest contract. Nu le cunosc în detaliu. Sunt lucrări care nu au fost anticipate. Unele sunt erori de proiectare, scăpări crase ale proiectanţilor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Autoritățile locale au demarat lucrările de reabilitare a Colegiului Național C.D. Loga în 2015, din fonduri de la bugetul local, ulterior proiectul fiind trecut pe fonduri europene. În urma licitației, finanțarea lucrărilor a fost stabilită la 7 milioane de lei, iar termenul de finalizare, pentru decembrie 2015. Lucrările nu au fost gata la timp, iar după alte câteva termene ratate, ultimul avansat a fost 30 iunie 2016.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente