Exercițiu-impresionant-la-Șag39

Demonstrație a forțelor de ordine între localitățile timișene Șag și Giroc. Mai multe echipaje de poliție, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, precum și din alte servicii, au participat la un exercițiu desfășurat în cadrul campaniei ,,Alertă răpire copil”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, în cadrul unui proiect cofinanțat de Comisia Europeană.

Acțiunea a constat într-o desfășurare de forțe aeriene și nautice, pentru a evidenția faptul că, atunci când un copil este răpit, fiecare secundă contează și toți cei care dețin informații trebuie să anunțe imediat organele de poliție. Scenariul a fost următorul: Două fete au fost răpite de doi indivizi care apoi s-au ascuns în pădurea dintre cele două localități sus menționate. Astfel, s-a dat alarma iar forțele de ordine s-au pornit pentru a găsi cele două victime și pentru a-l prinde pe agresor. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI și asistența medicală de urgență prin intermediul unei autospeciale de stingere și a unei ambulanțe SMURD.

„Experiența ne arată că astfel de evenimente necesită în mod obligatoriu prezența inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Pe 1 iulie 2012, la AeroNautic Show Surduc, în cadrul unei reprezentații cu parapante, unul dintre demonstranți a pierdut controlul și s-a prăbușit în lac. Doar intervenția promptă a echipajelor de pompieri cu bărci cu motor și paramedici au făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o tragedie. Parapanta căzuse la o distanță mare de mal, iar utilizatorul, imobilizat în materialul impregnat cu apă, nu a putut să se salveze pe cont propriu”, au explicat reprezentanții ISU Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.