Show aviatic spectaculos la Timișoara! Mii de timișoreni s-au înghesuit, azi-dimineață, la aeroportul Traian Vuia!

- Advertisement -

Spectacol total la mitingul aviatic organizat de Timișoara Air Show azi-dimineață la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara. Evenimentul, care a fost amânat pentru 24 de ore datorită vremii nefavorabile de ieri, a atras mii de timișoreni de toate vârstele, curioși  să vadă aparatele de zbor militare și civile.

Astfel, vizitatorii i-au putut admira pe piloții Aeroculubului României, care au zburat pe deasupra aeroportului în diferite formații: Formaţia Hawks of Romania compusă din 5 avioane Extra 300L, Formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand (2 avioane Ikarus C42), Formaţia Blue Wings (7 paraşutişti Airvan GA8). Organizatorii au adus chiar și două baloane cu aer cald.

Mai mult, spre surpriza timișorenilor, la miting a participat și Statul Major al Forțelor Aeriene Române cu escadrila de elicoptere Timişoara-Puma IAR 330, dar și cu avioane de luptă MIG 21 Lancer și C27J Spartan. Spectacolul a continuat cu o demonstrație a Compartimentului de prevenire şi stingere a Incendiilor din cadrul AIT. Astfel, au fost folosite mai multe autoutilitare-2 Eagle Six, Continental Titan, DAF, ATI R26256, APCAT R12215.

La final, organizatorii au invitat participanții la o tombolă cu premii inedite. Câștigătorii au fost urcați la bordul unui elicopter sau a unui avion de acrobații, în care au survolat Timișoara.

Mitingul a fost lipsit de evenimente neplăcute, singurul inconvenient fiind traficul greoi de pe calea Lugojului. Coloana de mașini s-a întins pe sute de metri, iar viteza medie cu care s-a circulat a fost de 5 km/oră.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Au inceput pregatirile pentru ”Timisoara AIR SHOW 2019”

Aeroportul Internațional Timișoara a demarat pregătirile spectacolului aerian ”TIMIȘOARA...

Romania cumpara inca 36 de avioane de lupta F16. Noi sau la mana a doua

Ministerul Apărării Naționale se află în procedura de achiziționare...

Ultimele pregătiri pentru Timișoara Air Show

Doar câteva zile ne despart de mitingul Timișoara Air...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img