Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentShow aviatic spectaculos la Timișoara! Mii de timișoreni s-au înghesuit, azi-dimineață, la...

Show aviatic spectaculos la Timișoara! Mii de timișoreni s-au înghesuit, azi-dimineață, la aeroportul Traian Vuia!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Spectacol total la mitingul aviatic organizat de Timișoara Air Show azi-dimineață la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara. Evenimentul, care a fost amânat pentru 24 de ore datorită vremii nefavorabile de ieri, a atras mii de timișoreni de toate vârstele, curioși  să vadă aparatele de zbor militare și civile.

Astfel, vizitatorii i-au putut admira pe piloții Aeroculubului României, care au zburat pe deasupra aeroportului în diferite formații: Formaţia Hawks of Romania compusă din 5 avioane Extra 300L, Formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand (2 avioane Ikarus C42), Formaţia Blue Wings (7 paraşutişti Airvan GA8). Organizatorii au adus chiar și două baloane cu aer cald.

Mai mult, spre surpriza timișorenilor, la miting a participat și Statul Major al Forțelor Aeriene Române cu escadrila de elicoptere Timişoara-Puma IAR 330, dar și cu avioane de luptă MIG 21 Lancer și C27J Spartan. Spectacolul a continuat cu o demonstrație a Compartimentului de prevenire şi stingere a Incendiilor din cadrul AIT. Astfel, au fost folosite mai multe autoutilitare-2 Eagle Six, Continental Titan, DAF, ATI R26256, APCAT R12215.

La final, organizatorii au invitat participanții la o tombolă cu premii inedite. Câștigătorii au fost urcați la bordul unui elicopter sau a unui avion de acrobații, în care au survolat Timișoara.

Mitingul a fost lipsit de evenimente neplăcute, singurul inconvenient fiind traficul greoi de pe calea Lugojului. Coloana de mașini s-a întins pe sute de metri, iar viteza medie cu care s-a circulat a fost de 5 km/oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare