Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieFără modernizare la pasajul Jiul în 2014. De vină este CFR!

Fără modernizare la pasajul Jiul în 2014. De vină este CFR!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deși anul trecut primarul făcea asigurări că Timișoara va beneficia de două subpasaje modrene și renovate, Popa Șapcă și Jiul, astăzi edilul a anunțat că planurile au fost date peste cap de CFR, iar cele două proiecte riscă să nu mai fie executate. Mai mult, reprezenbtanții municipalității au declarant că nu există nici finanțare alocată, costul fiind de aproximativ 50 de milioane euro.

“Proiectantul lărgirii pasajelor pe sub calea ferată, respectiv proiectantul noului subpasaj in zona Solventul, a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor, îndreptate spre CFR, pentru avizarea soluțiilor tehnice pentru aceste proiecte. A primit acum o săptămână un răspuns care e efectiv o bătaie de joc. Rezultă că nu va fi cum s-a ținut cont, inițial, de Culoarul 4 de transport feroviar. Păi ce treabă are acesta cu lărgirea trecerii la Popa Șapcă, sau la Jiul sau cu subpasajul de la Solventul? Păi cum să interpretez eu lucrurile acestea? Și atunci, în loc să primim proiectul în termen, proiectantul ne cere să prelungim termenul, spunând că nu e vina lui, că fără avize nu poate să treacă mai departe. Lucrurile merg în lanț. Noi am vrut să dăm drumul anul acesta la Jiul, lărgirea străzii și a trecerii pe sub calea ferată. În condițiile astea nu putem, daca suntem întârziați”

În aceste condiții, Robu a explicat că nu se va începe modernizarea pasajului Jiul, primul care necesita intervenții. Edilul rămâne optimist și a zis că va lua personal legătura cu reprezentanții Căilor Ferate Române: „Eu acționez, vom rezolva lucrurile până la urmă, că nu mă las eu așa, dar nu este normal să rezolvăm cu întârzieri și cu risipă de timp, de energie și de nervi. Nu am cerut nimic fantasmagoric. Am cerut lucruri firești”, a concluzionat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...