Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieFară taxă pe schelă. Primăria vrea să încurajeze renovarea clădirilor din oraș

Fară taxă pe schelă. Primăria vrea să încurajeze renovarea clădirilor din oraș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Veste bună pentru proprietarii care vor să renoveze fațadele clădirilor din Timișoara. Viceprimarul Traian Stoia a anunțat că dorește să facă un proiect de hotărâre de consiliu local prin care asociațiile de locatari sau de proprietari de clădiri istorice să nu mai plătească bani pentru schelele care ocupă domeniul public.

„Ne-am gândit să facem un proiect de hotărâre de consiliu local prin care asociaţiilor de locatari sau de proprietari din clădirile monumente istorice să nu le mai luăm bani pentru ocuparea domeniului public cu schele. Ideea a ajuns la noi după ce un domn de pe strada General Henri Berthelot, fostă Caraiman, domnul Stăiculescu Călin, a cerut să nu le mai luăm bani pentru ocuparea domeniului public, pentru schelă – ei au autorizaţie de construire pentru reabilitare faţadă şi pentru înlocuirea învelitoarei de ţiglă. Îi ajută această hotărâre, costa destul ocuparea domeniului public pentru o schelă. Ne-am gândit să facem un proiect de hotărâre pentru cei care sunt dispuşi să-şi repare clădirile istorice”, a declarat viceprimarul.

Potrivit informațiilor de la primărie, taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele este 3 lei pe metru pătrat/zi pentru zona centrală, respectiv 2 lei pe metru pătrat în celelalte cartiere din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Mai multe clădiri istorice au șansa să fie reabilitate cu sprijin financiar din partea Primăriei! Va fi modificat regulamentul

Renovarea clădirilor istorice la Timisoara bate pasul pe loc. Astfel că, în urma consultărilor...

Zece blocuri din Timisoara intra in reabilitare termica, pe bani europeni

Trei contracte de finanțare cu fonduri europene au fost semnate, astăzi, la sediul Primăriei...

Taxele si impozitele locale raman la fel ca în 2017 pentru timisoreni. Anuntul lui Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis să nu majoreze taxele şi impozitele locale pentru...