Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăFestivalul European al Spectacolului Timişoara aduce evenimente teatrale în aer liber, concerte...

Festivalul European al Spectacolului Timişoara aduce evenimente teatrale în aer liber, concerte şi live performance-uri

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti, organizat de Teatrul Naţional cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Primăriei Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și UNITER, propune în acest an două mari module de spectacol: FDR – o adevărată platformă a spectacolului de teatru pe text românesc şi FEST, cu secţiunile pe care le înglobează: îndrăgitul şi deja foarte aşteptatul outdoor, performance şi sound scene.

Primul modul, FDR, va debuta miercuri, 14 mai, prezentând România de azi într-o imagine structurată puterinc asupra societăţii zilelor noastre, sub aspectul unei dimensiuni naţionale. Aceasta se va desfășura până duminică, 18 mai. A doua etapă, FEST (Festivalul European al Spectacolului Timișoara), destinată în principal spectacolelor contemporane europene, va avea loc în perioada 10 – 17 iunie, cu evenimente teatrale în aer liber, performance-uri (one man show, teatru-dans etc.) şi concerte.

Această ediție a FEST-FDR pune în prim plan felul în care Teatrul Național înțelege să sprijine Timișoara în efortul său de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Relevanța acestui demers în plan local, național și internațional determină partenerii FEST-FDR 2014 să răspundă punctual atât dimensiunii europene, cât și dimensiunii „orașul și cetățenii”, care fundamentează proiectul. Astfel, în plan local, Primăria și Consiliul Local al Municipiului susțin financiar secțiunea FEST, care, în scopul de a coborî teatrul în cetate astfel încât să-l facem parte din viața cotidiană a trecătorului întâmplător, oferă o serie de spectacole de stradă, ale unora dintre cele mai spectaculoase companii de gen din Spania, Polonia și Brazilia. De asemenea, în plan național, Ministerul Culturii susține secțiunea dedicată spectacolului de teatru pe text românesc, FDR ce, în această ediție, reunește 15 titluri și pe cei mai interesanți creatori contemporani din domeniu.

Biletele la spectacolele primului modul pot fi achiziţionate de la cele două Agenții de bilete ale Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), precum și online (www.tntimisoara.com). Preţul acestora variază, între 20 şi 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Editia a XIV-a a Festivalului PLAI e gata de start. Afla programul!

În perioada 13-15 septembrie 2019, într-un nou cadru al Muzeului Satului Bănățean peste 60...

Se apropie Timfloralis – Festivalul Florilor 2019, la Timisoara. Vezi programul complet!

Festivalul florilor ”Timfloralis” e aproape de debuy. Evenimentul va ”îmbrăca” în flori colorate trei...

Programul „Euro 200” se deruleaza si in 2019, in alta perioada

Executivul a aprobat săptămâna trecută, printr-o hotărâre, derularea programului ”Euro 200” după un nou...