Fotbaliştii de la Poli Timişoara au revenit pe pământ românesc după stagiul de pregătire din Austria. Aceştia s-au repatriat obosiţi, dar foarte încrezători, autocarul făcându-şi apariţia vinri seara, puţin după ora 19:00, când a mai răms exact o săptămână până la derby-ul cu Dinamo Bucureşti, din prima etapă a Ligii I la fotbal.

„Obositor”. Acesta era cuvântul de ordine între sportivi la sosirea autocarului celor de la Poli Timişoara, la arena Dan Păltinişanu, acolo de unde toţi au luat drumul propriilor case.

După un cantonament greu, ce a durat 11 zile, alb-negrii s-au întors la Timişoara. Aceştia au intrat pe „ultima sută” înainte de redebutul pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu un bilanţ de două victorii, două înfrângeri şi un rezultat de egalitate – în faţa titularilor uneia dintre cele mai puternice echipe din Serie A (Italia) – Udinese Calcio, poliştii sunt încrezători înaintea partidei contra celor de la Dinamo.

Echipa pregătită de Velcea a venit fără jucătorul care a marcat golul de onoare în faţa rezervelor de la Udinese II – brazilianul Luiz Enrique, acesta nefiind la nivelul jucătorilor avuţi la dispoziţie în cantonament, conform spuselor managerului sportiv al clubului de pe Bega, Călin Rosenblum.

Rosenblum a declarat că lotul mai poate suferi mici modificări, dar completarea s-ar face numai cu jucători străini, urmând ca pregătirea în continuare să se facă la baza Dan Pătinişanu, alb-negrilor urmând să li se alăture şi Souleymane Keita, care, de câteva zile se pregăteşte cu secundul Cosmin Petruescu, la Timişoara, dar şi atacantul nigerian Tony Nwakaeme, care conform impresarului său se va alătura echipei zilelea acestea. O altă ţintă ar fi fostul alb-violet, Mircea Axente, care şi-a încheiat socoteliile cu Dinamo Bucureşti şi ar putea reveni în curtea timişorenilor, condiţia fiind ca jucătorul şi clubul să se pună de acord în ceea ce priveşte remuneraţia finaciară, ceea ce la Timişoara nu poate fi prea mare.