Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăGaleria Jecza prezentă şi în acest an la Târgul Internaţional de Artă...

Galeria Jecza prezentă şi în acest an la Târgul Internaţional de Artă din Viena (Vienna Fair)

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Vienna Fair-ul este un Târg Internaţional de Artă unde sunt prezente galerii şi artişti din toată lumea.

Atenţia este în acest an pe ţări Centrale, Estice, Nord-Estice şi Sud-Estice. Multe din galeriile naţionale şi-au făcut prima apariţie internaţională la acest târg, fiind astfel propulsate pe şcena internaţională de artă. În această ediţie, tematica este „Noul Contemporan”

Galeria Jecza are în acest an separeul G5, unde prezintă grupul istoric Sigma1 fondat la începutul anilor ’70 în Timişoara de Constantin Flondor, Ştefan Bertalan şi Doru Tulcan, alături de un alt tânăr artist abstract, albanez – cu numele de Genti Korini (GK a studiat în Cluj-Napoca şi este la prima expoziţie cu Galeria Jecza). O altă expoziţie Sigma1 fost prezentată şi la Târgul din Veneţia din anul acesta, şi a fost numită “Dacă o păpădie ar putea vorbi

Sursa foto: Galeria Jecza – Separeul galerii Jecza de la ViennaFair2013

În anul acesta, pe lângă galeria Jecza, sunt prezente galerii din Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Franţa, Rusia, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii şi multe altele.

Deşi Galeria Jecza este prezentă la Vienna Fair, în Timişoara la locaţia din Calea Girocului, de pe strada Calea Martirilor nr.51/52, are loc expoziţia artistului român Doru Covrig. O expoziţie de sculptură cu numele “Arhetipuri între geometrie şi nesiguranţă”. Artistul trăieşte în Paris din 1982, şi a participat la numeroase expoziţii de grup şi individuale în Franţa, Japonia, Olanda şi în multe alte ţări.

Sursa foto: Galeria Jecza – Doru Covrig şi expoziţia „Arhetipuri între geometrie şi nesiguranţă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare