Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentGurmanzii și pofticioșii sunt invitați la sărbătoarea „Roadele Toamnei”

Gurmanzii și pofticioșii sunt invitați la sărbătoarea „Roadele Toamnei”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În acest sfârşit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalei manifestări „Roadele toamnei”, organizată de Consiliul Judeţean Timiş. Târgul va fi deschis publicului în perioada 12-13 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 19.00 iar accesul la acesta se va face pe bază de curiozitate și poftă de mâncare.

Producători autohtoni precum și câțiva dintre românii getbeget ce încă își infig mâinile în pământ după roade și obosesc ore în șir lângă cazanul cu țuică, își vor expune dar și pune în vânzare delicatesele de tradiție. După cum spunea și  Demostene Botez, „au și fructe și bucate , mere, pere în panere. prune bune și alune și gutui amărui cu puf galben ca de pui și tot felul de legume, de nu le mai știi pe nume” renumita pâine de Pecica, găluştele slovace, mierea de albine, dar și niște „bucate” mai speciale pentru altfel de pofticioși, țuică, must și vin. Gospodinele sunt invitate să-și aleagă din roade pentru zacuscă, murături și alte bunătăți iar restul participanților pot degusta produsele și se pot bucura de aerul de sărbătoare ce va învălui Muzeul Satului Bănățean.

Pe durata evenimentului va fi organizat și un program artistic cu muzică și dansuri din zona Banatului.Sâmbată vor urca pe scenă ansambluri folclorice din Timiș iar duminică soliștii Daniel Scorobete, Iasmina Iova, Adrian Stanca și Carmen Popovici Dumbrava.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...