toamna-noslac

În acest sfârşit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalei manifestări „Roadele toamnei”, organizată de Consiliul Judeţean Timiş. Târgul va fi deschis publicului în perioada 12-13 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 19.00 iar accesul la acesta se va face pe bază de curiozitate și poftă de mâncare.

Producători autohtoni precum și câțiva dintre românii getbeget ce încă își infig mâinile în pământ după roade și obosesc ore în șir lângă cazanul cu țuică, își vor expune dar și pune în vânzare delicatesele de tradiție. După cum spunea și  Demostene Botez, „au și fructe și bucate , mere, pere în panere. prune bune și alune și gutui amărui cu puf galben ca de pui și tot felul de legume, de nu le mai știi pe nume” renumita pâine de Pecica, găluştele slovace, mierea de albine, dar și niște „bucate” mai speciale pentru altfel de pofticioși, țuică, must și vin. Gospodinele sunt invitate să-și aleagă din roade pentru zacuscă, murături și alte bunătăți iar restul participanților pot degusta produsele și se pot bucura de aerul de sărbătoare ce va învălui Muzeul Satului Bănățean.

Pe durata evenimentului va fi organizat și un program artistic cu muzică și dansuri din zona Banatului.Sâmbată vor urca pe scenă ansambluri folclorice din Timiș iar duminică soliștii Daniel Scorobete, Iasmina Iova, Adrian Stanca și Carmen Popovici Dumbrava.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here