Reţeta zilei – Împletitura cu scorţişoară

- Advertisement -

INGREDIENTE:

Aluat:

650 g faină

125 g zahăr

100 g unt topit (sau ulei)

2 pliculeţe zahăr vanilat

25 g drojdie

2 ouă

200 ml lapte

Un praf de sare

Umplutură:

200-250 g unt sau margarina moale să se întindă pe foaie

Zahăr câteva linguri (depinde cât doriţi de dulce)

Scorţişoară aprox. 1 linguriţă (cât vreţi de aromat)

Mod de preparare: Se face o maia din drojdie 1 linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ, la care se adăugă puţină faina se lasă la dospit cam 10 minute. Ouăle se bat bine se pune un praf de sare restul de lapte şi untul topit sau uleiul.Se pune această compoziţie peste faina şi drojdie şi se face un aluat elastic care se lasă la dospit 30 minute.

După ce a crescut se împarte în biluţe (aprox. 10-13 buc). Fiecare bilă se întinde sub forma unui dreptunghi cât mai subţire. Deasupra se întinde în strat subţire unt şi apoi se presară zahăr şi scorţişoară. Se rulează iar apoi se taie pe mijloc pe lungime. Cele două jumătăţi se împletesc, cu tăieturile în sus şi se aşează sub forma unui covrig.Se pun în tavă unsă cu ulei şi se coc la 190 grade 15-20 minute. Sunt delicioase!!!

Vă doresc

Poftă Bună!!!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

INGREDIENTE: Pentru 1 foaie 3 ouă 3 linguri apă rece 6 linguri de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img