Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiReţeta zilei - Împletitura cu scorţişoară

Reţeta zilei – Împletitura cu scorţişoară

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE:

Aluat:

650 g faină

125 g zahăr

100 g unt topit (sau ulei)

2 pliculeţe zahăr vanilat

25 g drojdie

2 ouă

200 ml lapte

Un praf de sare

Umplutură:

200-250 g unt sau margarina moale să se întindă pe foaie

Zahăr câteva linguri (depinde cât doriţi de dulce)

Scorţişoară aprox. 1 linguriţă (cât vreţi de aromat)

Mod de preparare: Se face o maia din drojdie 1 linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ, la care se adăugă puţină faina se lasă la dospit cam 10 minute. Ouăle se bat bine se pune un praf de sare restul de lapte şi untul topit sau uleiul.Se pune această compoziţie peste faina şi drojdie şi se face un aluat elastic care se lasă la dospit 30 minute.

După ce a crescut se împarte în biluţe (aprox. 10-13 buc). Fiecare bilă se întinde sub forma unui dreptunghi cât mai subţire. Deasupra se întinde în strat subţire unt şi apoi se presară zahăr şi scorţişoară. Se rulează iar apoi se taie pe mijloc pe lungime. Cele două jumătăţi se împletesc, cu tăieturile în sus şi se aşează sub forma unui covrig.Se pun în tavă unsă cu ulei şi se coc la 190 grade 15-20 minute. Sunt delicioase!!!

Vă doresc

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare