Condimentele şi ierburile aromatice sunt cele care fac diferenţa în multe feluri de mâncare, mai ales când găteşti cărnuri. Pentru o friptură fragedă şi aromată de miel îţi trebuie mai mult decât o bucată de carne bună. Asezoneaz/o cu mirodeniile potrivite şi vei avea un deliciu culinar de Paşte.

Multe ţări din lume apreciază carnea de miel şi în fiecare bucătărie se folosesc condimente specifice. În ţările Orientului Mijlociu vei găsi scorţişoară şi nucşoara, în ţările mediteraneene vei da peste rozmarin şi cimbru, iar în bucătăria din nordul Africii fulgii de ardei iute şi piperul alb vor fi ingredientele cheie.

Îţi poţi crea, însă, propria combinaţie dacă ştii ce condimente se potrivesc perfect lângă carnea de miel.

Foloseşte:
– ierburile aromatice preferate: rozmarin, mentă, cimbru, tarhon, salvie, maghiran;
– mirodenii exotice: curry, piper cayenne, chili, boabe de muştar, turmeric;
– arome puternice: usturoi, şofran, chimen, nucşoara, harissa sau sumac.

Cum să pregăteşti fripturi de miel
Pentru fripturi la grătar poţi condimenta carnea cu un amestec de rozmarin, usturoi şi brandy.

Pentru cotletele de miel foloseşte arome exotice şi un amestec de condimente cu care să freci carnea de miel făcut din chimen, şofran, paprikă, turmeric, chimion, piper cayenne şi nucşoara.

Pentru carnea tocată de miel foloseşte un amestec de garam masala, ardei iuţi, piper, ceapă, coriandru şi sare.

Pentru o carne fragedă poţi să pregăteşti o marinada cu mentă, suc de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi rozmarin.

Pentru o friptură din pulpa de miel amesteca mentă, rozmarin şi usturoi tocate mărunt cu lămâie, sare şi piper. Le poţi zdrobi pe toate într-un mojar şi le foloseşti ca să freci cu ele carnea înainte să o pui la cuptor. Sursa:foodstory.ro

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.